Güder Açiklamasi 'Kendi Enerjimizi Kendimiz Üretecegiz'

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Battalgazi Belediyesi tarafindan Bulgurlu ve Ispendere Mahallelerinde kurulan GES (Günes Enerji Santrali) sayesinde ihtiyaçlarini karsilayabilecek duruma geldiklerini ifade etti.

Güder Açiklamasi 'Kendi Enerjimizi Kendimiz Üretecegiz'
Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Battalgazi Belediyesi tarafindan Bulgurlu ve Ispendere Mahalleleri’nde maliyeti düsürmek amaciyla kurulan GES (Günes Enerji Santrali) sayesinde kendi ihtiyaçlarini karsilayabilecek duruma geldiklerini ifade etti.

8-14 Ocak tarihleri arasinda kutlanan Enerji Verimliligi Haftasi’nin önemine dikkat çeken Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Kaynaklari sinirli olan enerjinin verimli olarak kullanilmasi ve toplum nazarinda enerji bilincinin oturtulmasi gerekiyor. Bizler belediye olarak kendi enerjimizi kendimiz üretmeyi hedefledik. Bu noktada Bulgurlu ve Ispendere Mahalleleri’mizde toplamda 45 milyonluk yatirim yaparak GES (Günes Enerji Santrali) kurulumunu yaptik. Bu sayede kendi ihtiyacimizi karsilayabilecek duruma geldik. Çevre ve sürdürülebilirlik konularina önem veriyoruz ve enerji verimliligi konusunda farkindalik olusturmayi hedefliyoruz. Gelecege birakacagimiz en önemli miraslardan biri bu. Sadece 1 megavat ile yillik 850 bin ton karbondioksit gazi salinimina ve 5 bin 500 agacin kesilmesine engel oluyoruz. Bu alandaki yatirimlarimiza devam ederek Hacihaliloglu Çiftligi bölgesinde de 3 megavatlik enerji üretimi saglayan 60 milyonluk projemiz de tamamlanmak üzere. Amacimiz çevre dostu ve sürdürülebilir enerji kaynaklarina yönelmek ve günes enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarindan faydalanmak. Bununla sadece enerji maliyetlerini azaltmakla kalmayacak, ayni zamanda çevremizi korumak ve sürdürülebilir bir gelecek için adim atacagiz. Her alanda yasanabilir ve örnek alinan bir Battalgazi’yi olusturmayi istiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA