Eskisehir Esnafi Kar Yagisini Mutlulukla Karsiladi

Eskisehir’de kar yagisinin gecikmesi sebebiyle gelecek dönemlerde kuraklik yasanmasindan endiselenen esnaf, güne beyaz örtüyle uyaninca rahatladi.

Eskisehir Esnafi Kar Yagisini Mutlulukla Karsiladi
Eskisehir’de dün aksam saatlerinden itibaren etkili olan kar yagisi sonucunda vatandaslar güne beyaz örtüyle uyandi. Sabah saatlerinde isletmesini açan esnaf, kar temizligi yapacak olmasi ve havalarin daha da sogumasi sebebiyle çalisma sartlari zorlasmasina ragmen yagislari mutlulukla karsiladi. Son yillarda mevsimlerin kaymaya baslamasi ve yagislarin gecikmesi nedeniyle gelecek dönemlerde kuraklik yasanmasindan endiselendigini dile getiren esnaf, kar yagisiyla birlikte rahatladigini belirtti.



“Uzun süredir dogru düzgün kar yagmiyordu, böyle çok güzel oldu”

Eskisehir’de biçak bilemeciligi yapan esnaf Erhan Dogan, kar yagisinin kuraklik yasanmamasi açisindan çok önemli oldugunu söyleyerek, “Benim evim yukari kesimlerde. Dün aksam saatlerinden itibaren yagan kari gördüm. Hepimizde bir kuraklik endisesi vardi. Kar yagmasi o açidan bizleri rahatlatti. Dün aksama kadar yagmur yagdi, ardindan kar geldi. Eskiden kar yagislari bu zamanlara kalmazdi. Mevsimlerde belirli bir degisme var. Ayrica daha fazla yagis olurdu. Umarim mevsimler eskisi gibi normale döner” dedi.

Kaynak: İHA