Endonezya'daki Lewotobi Laki-Laki Yanardagi'nda Patlama

Endonezya’da bulunan Lewotobi Laki-Laki Yanardagi’nda patlama meydana geldi. Yanardag’in püskürttügü kül ve duman 2 kilometre yükseklige kadar ulasti.

Endonezya'daki Lewotobi Laki-Laki Yanardagi'nda Patlama
Endonezya’nin Dogu Nusa Tenggara bölgesinde yer alan Flores Adasi’ndaki Lewotobi Laki-Laki Yanardagi’nda patlama meydana geldi. Lav ve kül püskürten yanardagin çikardigin kül ve duman 2 kilometre yükseklige kadar ulasti.

Yetkililer, 1 Ocak’tan bu yana volkanik faaliyetlerin yasandigi yanardag bölgesinde alarm durumunu en üst seviyeye çikarirken, yanardag bölgesinde bulunanlar tahliye edildi. Yerel yetkili Benediktus Bolibapa Herin yaptigi açiklamada, bölge sakinlerinden yanardagdan gelen lav ve külden kaçinmak için derhal güvenli noktalara siginmalarini çagrisinda bulunarak, su anda yaklasik 5 bin kisiyi barindiran iki geçici barinak kuruldugunu söyledi.



Marapi Yanardagi’nda alarm seviyesi yükseltildi

Sumatra Adasi’nda bulunan Marapi Yanardagi’nda yakin zamanda alarm durumu 3 yani turuncuya yükseltilmisti. Marapi’de geçtigimiz senen aralik ayinda meydana gelen patlamada 23 kisi hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA