Depremin Vurdugu Battalgazi Kentsel Dönüsümle Ayaga Kalkacak

Kahramanmaras merkezli depremlerinde büyük yikim yasayan Malatya’nin metropol ilçelerinden Battalgazi kentsel dönüsümle ayaga kalkacak. Projeyle ilçede toplamda 25 bin konutun dönüsümünün gerçeklestirilmesi hedefleniyor.

Depremin Vurdugu Battalgazi Kentsel Dönüsümle Ayaga Kalkacak
Kahramanmaras merkezli depremlerde yapi stokunun büyük kismi hasar alan Malatya’nin Battalgazi ilçesinde kentsel dönüsüm çalismalarina hiz verildi.

Battalgazi’ye bagli Sehitfevzi Mahallesi’nde 2. Etap kentsel dönüsüm çalismalari için gün sayilirken, ilçede toplamda 25 bin konutun dönüsümünün gerçeklestirilmesi hedefleniyor.

Çalismalarla Sehitfevzi Mahallesi’nin çehresinin degisecegine vurgu yapan Mahalle Muhtari Sami Cengil 2. Etap kentsel dönüsüm projesiyle bölgenin kentin parlayan yildizi olacagini söyledi.



Kentsel dönüsüm projesi 2. Etabi için temel atma çalismalarinin sürdügünü belirterek, Battalgazi’de depremler sonrasi 63 bin konutun kullanilamayacak hale geldigini kaydeden Güder ise ilçe genelinde 30 bin dolayinda hak sahibinin bulundugunu ifade edip vatandaslarin konutlarina kavusmasi için çalismalarin sürdügünü söyledi.



“3 bin 500 konutun teslimi bu ay içerisinde yapilacak”

Ilçe genelinde 20 bin dolayinda hasar gören is yerleri içinde çalismalarin sürdügünü aktaran Baskan Güder, ”Battalgazi bölgesindeki rezerv alanlarinda Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan insasina baslanan 3 bin 500 konutun insallah bir kismi bu ay içerisinde teslim edilecek. Belediye olarakta ise geçtigimiz günlerde 200 konut için Inderesi bölgesinde temel atma törenin gerçeklestirmistik. Sehitfevzi Mahallesi’nde riskli alan olarak ilan edilen bölgeye de 200 konut yapacagimizi ifade etmistik plan ve projeler hazir hava sartlarina bagli önümüzdeki günlerde temel atma töreni gerçeklestirecegiz. Vatandaslarimiz müsterih olsun devlet görevinin basinda, hükümet faaliyetlerini icraatlarini hizli bir sekilde gerçeklestiriyor“ dedi.



“Sehrimizi tarihi ve kültürüne uygun bir sekilde büyütecegiz”

Sehitfevzi Mahallesi’nde daha önce gerçeklestirilen kentsel dönüsüm projesiyle 670 konutun hak sahiplerine teslim edildigini ifade eden Güder, “Daha önce nasil yaptiysak buradaki konutlarimizi da hizli bir sekilde tamamlayacagiz. Su an ilçe genelinde kentsel dönüsüm yapilabilecek mahallerimizi belirlemis durumdayiz. Sehitfevzi Mahalle’mizde 2. Etap alanda yapilacak çalismalarda sona gelindi. Battalgazi’de bir çok noktasinda kentsel dönüsümün hayata geçilmesi gerekiyor. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanimiz Mehmet Özhaseki bir ay önce Malatya’ya geldiginde yerinde dönüsüm noktasinda 15 bin konutun müjdesini vermisti. Belirtilen 15 bin konutun Battalgazi için yeterli olmayacagini sayin bakanimiza ileterek mahallelerde de yerinde dönüsüm noktasinda çalismalarin yapilmasi gerektigini ifade etmistik. Insallah baharla beraber teknik çalismalar tamamlandiktan sonra Battalgazi’de yaklasik 25 bin konutun yerinde dönüsümü için çalismalara baslanilacak. Amacimiz burada sehri baska yere tasimadan tarihi ve kültürüne uygun bir sekilde büyütmek ve genisletmek” diye konustu.

Kaynak: İHA