Depodan Sizan Tonlarca Zeytinyagi Araziye Yayildi

Hatay’in Altinözü ilçesinde bir zeytinyagi fabrikasinda 2 deponun patlamasi sonucu tonlarca litre zeytinyagi araziye yayildi. Fabrika sahibi, 50 ton zeytinyaginin araziye aktigini belirterek, yaklasik 14 milyon TL zarari oldugunu söyledi.

Depodan Sizan Tonlarca Zeytinyagi Araziye Yayildi
Hatay’in Altinözü ilçesi Yarseli Mahallesi’nde zeytinyagi fabrikasi bulunan Rafi Göngör, satin aldigi 25 tonluk 2 depoyu geçtigimiz gün zeytinyagiyla doldurdu. Güngör ve çalisanlari sabah saatlerinde geldiklerinde, depolarin patladigini ve tonlarca litre zeytinyaginin araziye aktigini fark ettiler. Fabrika çalisanlarinin yagisli havada zorlu sartlarda zeytinyaglarini araziden toplama çabalariysa cep telefonu kameralarina yansidi. Öte yandan, zeytinyagiyla kaplanan ve yesile bürünen atik havuzu ilginç görüntü olusturdu.

Fabrika sahibi Rafi Güngör, yaklasik 13-14 milyon TL’lik bir kaybi oldugunu belirterek, "Gece siralarinda yeni aldigimiz depolara 50 ton kadar yag yükledik. 25’er ton seklinde 2 depoya. Sabah saatlerinde bir tank patliyor ve bütün yag araziye dagiliyor. 2’nci tank da ögle saatlerinde patliyor ama elden bir sey gelmiyor. 50 ton bir yagimiz gitti, araziye döküldü. Atik çukuru yemyesil her sey ortada görüyorsunuz. Yaklasik 13-14 milyon TL kadar kaybimiz var. Toplanan yag sabun yapiminda kullanilacak" seklinde konustu.

Kaynak: İHA