Cadde Ve Sokak Tabelalari Yenileniyor

Bodrum Belediyesi tarafindan ilçe genelinde cadde ve sokak tabelalari yenileme çalismasi gerçeklestiriliyor.

Cadde Ve Sokak Tabelalari Yenileniyor


Bodrum Belediyesi yarimada genelinde bütüncül bir görsel kent kimligi olusturmak için bilgilendirme ve yönlendirme tabelalarini yeniliyor. Imar ve Sehircilik Müdürlügü Numarataj Birimi tarafindan proje uygulamasinin yapildigi çalismada cadde ve sokak ismi, bina kapi numaralari, yön tabelalari ile kültürel degerler tabelalari Bodrum’un özgün yapisina uygun bir dille tasarlandi. Tasarimi, grafik tasarimci Orkun Demirelli tarafindan gerçeklestirilen bilgilendirme ve yönlendirme tabelalari, Bülent Erkmen, Gözde Oral, Tugcan Gürel, Lale Özgenel ve Bülent Tanju’dan olusan uzman kurul tarafindan seçildi. Tabelalarda Ege ve Akdeniz’in sahil kentleri ile özdeslesen mavi ve beyaz renkler kullanildi. Yarimadanin geleneksel tas yapilarinin çati köselerinde yer alan “Gumbilleler” tabela formuna yansitilirken levhalar üzerindeki bilgiler için modern mimariden referans alinan “Weissenhof Grotesk” yazi tipi kullanildi.

Projenin ilk etabi Cevat Sakir, Cumhuriyet, Çarsi, Eskiçesme, Gümbet, Tepecik, Torba, Türkkuyusu, Umurça, Kumbahçe, Yeniköy ve Yokusbasi mahallelerinde gerçeklestiriliyor. Çalisma, toplamda 500 duvar tipi tabela, 1080 direk tipi tabela, 840 direk ve 20 bin 684 kapi numarasi tabelasini kapsiyor.

Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, cadde ve sokak tabelalarinin yenilenmesi projesiyle ilgili olarak sunlari söyledi:

“Bodrum Yarimadasi’nin benzersiz güzelliklerini daha etkili bir sekilde yansitmak, ilçemizin kimligini daha belirgin hale getirmek amaciyla cadde ve sokak tabelalarini modern bir tasarim anlayisiyla yeniliyoruz. Bu çalismalar ilçemiz sokaklarini daha anlasilir ve düzenli bir hale getirecek. Bodrum’u hem tarihine hem de modern kimligine uygun sekilde yeniden sekillendirme hedefimiz dogrultusunda, projelerimizle kentimize deger katmayi sürdürecegiz.”
Kaynak: İHA