Altin, Son 1 Yilda Yaklasik Yüzde 90 Kazandirdi

Altin fiyatlari yükseldi, enflasyondan korunmak isteyen vatandaslar altin yatirimina yöneldi. Gram altin fiyati geçtigimiz Ocak ayindan bu yana yaklasik yüzde 90 oraninda artis gösterdi.

Altin, Son 1 Yilda Yaklasik Yüzde 90 Kazandirdi
Altin fiyatlari yükselisini sürdürerek yatirimcisinin ilgisini çekmeye devam ediyor. 2023’ün Ocak ayinda bin 100 lira seviyelerinde fiyatlanan gram altin bugün Kapaliçarsi’da 2 bin 50 liradan satiliyor. Son 1 yilda yaklasik yüzde 90 getiri saglayan altin güvenli liman olarak da ilgi çekiyor. Kapaliçarsi’da çeyrek altin 3 bin 372 liradan, yarim altin 6 bin 735 liradan, tam altin 13 bin 426 liradan alici buluyor.

‘‘Enflasyondan korunmak isteyen vatandaslar altin yatirimina yöneldi’’

Altin fiyatlarina iliskin açiklamalarda bulunan Kapaliçarsi’dan kuyumcu Anil Sengül, ‘‘Kapaliçarsi’da gram altin 2 bin 50 lira civarinda alici buluyor. Geçen seneye göre altin yüzde 90 civarinda artis gösterdi. Enflasyondan korunmak isteyen vatandaslarin altina yöneldigini gördük. Sarrafiye grubu altinlara talep var, yatirim amaçli alindigi için islemesiz altinlar tercih ediliyor’’ dedi.

Altinin yükselis nedenlerinden de bahseden Sengül, ‘‘Tüm dünyada enflasyon sorunu var. Israil’in Filistin’e saldirilari var. Geçen sene de Rusya - Ukrayna savasi altina yükselis olarak yansiyordu. Küresel riskler nedeniyle altin fiyatlari artiyor. Altin bu dönemlerde güvenli liman olarak dikkat çekiyor’’ diye konustu.

Kaynak: İHA