26 Yil Önce Babalarina Nakil Yapan Doktor Bu Kez Çocuklarindan Nakil Yapti

Kisa bir süre önce hizmet vermeye baslayan Izmir Sehir Hastanesinde, biri canlidan digeri kadavradan olmak üzere ilk organ nakil ameliyatlari gerçeklestirildi. Yapilan 3 organ nakli sonrasi hastalar saglikli bir sekilde taburcu olurken, 26 yil önce bir babaya nakil yapan ayni doktor, bu kez çocuklarindan nakil yaparak hayat kurtardi.

26 Yil Önce Babalarina Nakil Yapan Doktor Bu Kez Çocuklarindan Nakil Yapti
2 ay önce açilan Izmir Sehir Hastanesinde, genetik geçisli polikistik böbrek teshisi konulan Ugur Bulut’a (48), kardesi Ufuk Bulut’tan (40) böbrek nakli gerçeklestirildi.

Organ nakil ekibi tarafindan gerçeklestirilen canli vericili böbrek nakliyle Ugur Bolat, sagligina kavustu. Abi-kardesin böbrek naklini gerçeklestiren genel cerrahi uzmanlari; Prof. Dr. Adam Uslu, Prof. Dr. Sait Murat Dogan ve Doç. Dr. Gökalp Okut, Izmir Sehir Hastanesinin ilk canlidan canliya böbrek naklini yaptiklarini, hastalarin durumlarinin iyi oldugunu, kisa süre içinde taburcu olacaklarini aktardi.

"26 yil önce amcamdan babama böbrek nakli yapmisti, simdi biz"

Ugur ve Ufuk Bulut kardeslerde, ameliyati gerçeklestiren herkese tesekkürlerini ileterek, Prof. Dr. Adam Uslu’nun 26 yil önce amcadan babalarina böbrek nakli yaptigini söyledi.



Ugur Bulut kardesler, "Ailemizde, Dr. Uslu ile olan hikâyemiz geçmise dayaniyor. Kendisi, 1998 yilinda amcamdan babama böbrek nakil ameliyatini gerçeklestirdi. Babamda, sayelerinde gayet kaliteli bir hayat yasadi. Tarih tekerrür ediyor bizim için. Simdi bugün biz buradayiz. Adam hocamiza ve tüm ekibine tesekkür ediyoruz" diye konustu.

Prof. Dr. Adam Uslu da, "1997 yilindan itibaren önce Bozyaka Egitim ve Arastirma Hastanesi, simdi de Izmir Sehir Hastanesi organ nakil merkezinin sorumlulugunu yürütüyorum. 25 yillik böbrek nakli arsivimiz bulunuyor. Böbrek transplantasyonu gereken hastalar için organ nakli hayati bir önem tasiyor. Bizim istegimiz organ nakillerinde kadavradan transplantasyon tercihimiz; ama bizim ülkemizde canlidan canliya nakil daha çok yapilmaktadir" seklinde konustu.



20 yasinda beyin ölümü gerçeklesen hastanin böbrekleri iki kisiye hayat oldu

20 yasindaki Ü.A.K, kaskiz olarak bindigi motosikletin kaza yapmasi sonucu agir yarali olarak önce Tepecik Egitim ve Arastirma Hastanesine, oradan da Izmir Sehir Hastanesi Anestezi Yogun Bakim Servisine sevk edildi. Tedavisi devam ettigi sirada beyin ölümü gerçeklesen hastanin iki böbregi, ailesinin onayiyla iki ayri hastaya nakledildi. Böbrek nakli gerçeklesen iki hasta, tedavilerinin ardindan taburcu oldu.

Henüz açilali 2 ay gibi kisa süre olan Izmir Sehir Hastanesinde, ilk nakil ameliyatlarin yapilmasinin sevindirici oldugunu ifade eden Bashekim Prof. Dr. Orhan Gökalp, "Ilkler her zaman önemlidir. Hastanemiz yeni açilan; fakat süratle ivme kazanan, bölgenin saglikta parlayan bir merkez haline geldi. Hastanemizin üst düzey imkanlari, ekiplerimizin profesyonelligi ile birlesince ortaya çok güzel isler çikiyor" dedi.

Kaynak: İHA