10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü TBMM'de Kutlandi

10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü TBMM’de kutlandi. Siyasi parti gruplari, Parlamento Muhabirleri Dernegi Baskani Kemal Aktas ve PMD üyelerini ziyaret etti.

AK Parti Grup Baskani Abdullah Güler ve AK Parti Grup Baskanvekilleri Muhammet Emin Akbasoglu ve Abdulhamit Gül ile birlikte PMD’yi ziyaret etti. Güler, basin çalisanlarina yesil pasaporta iliskin, “Bizim yaklasimimiz her zaman hak edenin adil kararlar isiginda her seyi degerlendiriyoruz. AB ile görüsmelerimiz var. Yesil pasaport özelligini kaybetmesin istiyoruz. Belli sayi oranla sinirlanmis durumdadir” ifadelerini kullandi.

Can Atalay konusunda Güler, “Yargitay’in görev alanlari ile ilgili somut konu var. Kanunda baska bir merci yoksa, son karar merci Yargitay’dir. Anayasa Mahkemesi kararlari baglayicidir. Yargitay’in karari ne olacak? Bizim bunu entegre edecek sekilde kurallara baglamamiz lazim” ifadelerini kullandi.

Emekliye zam ile ilgili Güler, “Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse kabinede degerlendirilir sonra kanun teklifimize koyariz, üçüncü haftamizda netlestirmis oluruz, çalisiyoruz. Bizim kanun hazirligimiz zaten vardi. Asgari ücret artirildigi için ilan edilen isveren destegi vardi 700 TL’ye çikartilmasi, kisa çalisma ödenegi diger hususlarla ilgili 7-8 maddelik bir paketimiz var. Ona çalisiyoruz bunun içinde degerlendirilir" dedi.

PMD’yi ziyaret eden CHP Grup Baskanvekili Gökhan Günaydin da, halkin dogru bilgilendirme konusunda yaptiklari fedakarliktan dolayi basin çalisanlarina tesekkür ederek, "Dünyada durumumuzu ölçen kriterler var basin özgürlügü konusunda 180 ülke içinde 165. ülke. Bu ölçütün evrensel olmadigini kanitlayan bir çalisma yapabilirsiniz. Standartlar evrensel boyuttaysa, yerinizi begenmiyorsaniz, daha ileriye gitmek için bazi düzenlemeler ve uygulamalar yaparsiniz” ifadelerini kullandi.

IYI Parti Grup Baskanvekili Musavat Dervisoglu, IYI Parti Grup Baskani Koray Aydin ile birlikte PMD’yi ziyaret etti. Dervisoglu, gazetecilere yesil pasaport verilmesine iliskin pozitif ayrimcilik yapilmasi gerektigini belirterek, kendilerinin bakisinin müspet olacagini ifade etti.

Dervisoglu, olaganüstü toplantiya iliskin, "Danisma Kurulu karari ile toplanmama karari aldi. Ne tatile girdi ne ara verdi. Iç tüzük 7.maddesinde ifadesini bulan olaganüstü sartlar olusmamis anlamina geliyor. Bizim de imza atmamamizin sebebi Meclisin ara vermedigi ve 120 vekilin imza atmasiyla toplanma kararina çevrilemeyecegini düsündügümüz için imza vermedik” ifadelerini kullandi.

Yeniden Refah Partisi Genel Baskan Yardimcisi Dogan Bekin ve eski Sudan lideri Hasan Turabi PMD’yi ziyaret etti.
Kaynak: İHA