Hifzini 9 Ay Gibi Kisa Sürede Tamamlayan Hafiz Göz Doldurdu

Recep Demir Yatili Erkek Kur’an Kursu hafiz ögrencilerinden ve Erzincan 15 Temmuz Proje Imam Hatip Ortaokulu ögrencisi olan Ahmet Ali Cosgun, 9 ay gibi kisa bir sürede hafizligini tamamlayarak hafizlik diplomasini Il Müftüsü Muharrem Gül’den aldi.

Hifzini 9 Ay Gibi Kisa Sürede Tamamlayan Hafiz Göz Doldurdu
Kur’an kurslari arasi yapilan yarismalarda Dogu Anadolu Bölge Yarismasinda derece alan ve Erzincan’da il birincisi olan Hafiz Ahmet Ali Cosgun, 9 ay gibi kisa bir sürede hafizligini tamamlamasinin yanisira, Imam Hatip Ortaokulunda hiç ders kaybi yasamadan ve Kur’an-i Kerim’i bastan sona, sondan basa, sayfa ortasindan baslayarak ve daha birçok okuma usulleriyle, hiç hatasiz ve sasirmadan Kur’an-i Kerim’i okuyor. Bu yönüyle de bir gurur tablosu ortaya koyan ve hifziyla göz dolduran Hafiz Cosgun, Erzincan Cami-i Kebir’inde ise, Ramazan ayi dahil, sürekli mukabele okumasiyla dikkat çekiyor. Hafiz hakkinda Il Müftüsü Muharrem Gül yaptigi degerlendirmede; “Recep Demir erkek Kur’an kursumuzda 105 tane hafizimiz, hafizliga çalisan ögrencimiz var. Sen onlar için örnek bir model olacaksin insallah. Canli, yürüyen bir Kur’an hükmünde olacaksin. Hem annen baban için, hem ümmet için insallah güzel hizmetlere vesile olacaksin. Seni tebrik ediyorum, tabii ki bizim vermis oldugumuz her ödül senin bu gayret ve özverili çalismalarin için küçüktür. Asil ödül Rabbimizin sunacagi ödüldür. Recep Demir Yatili Erkek Kur’an kursumuz, Erzincan’imizin sayili Kur’an kurslarindan. 105 tane ögrencimiz burada hafizlik egitimine devam ediyorlar. 6 sinif hafizlik ögrencisi var, ayni zamanda proje imam hatip lisesindeki egitimlerine de devam etmektedirler. Dolayisiyla bu ögrencilerimiz sinavla 15 Temmuz Imam Hatip Orta Okulunu ve hafizlik kursumuzu kazanmis bulunmaktadirlar. Burada dereceye giren ögrencilerimiz oldu elhamdülillah. Ahmet Ali’de onlardan bir tanesi. Erzincan birincimiz. Biz Ahmet Ali’den insallah Türkiye birinciligi bekliyoruz. Ben bu vesileyle Ahmet Ali’nin ailesini, anne babasini, yetistiren hocasini ve yöneticilerimizi ve Erzincan’imizin hayirsever insanlarini, Recep Demir ve ailesini tebrik ediyorum. Insallah maksat hasil olacak. Ben bu vesileyle bütün ögrencilerimize bu 2023 - 2024 egitim - ögretim yilinin hayirlara vesile olmasini temenni ediyor, tüm ögrencilerimize basarilar diliyorum.” diyerek hafiz ögrenciye, altin, akilli saat ve hafizlik belgesini takdim etti.

Hafiz Ahmet Ali Cosgun’un hafizlik hocasi Hamza Budak kendisine hos geldiniz deyip hatirini sorarak bir miktar dersini dinledi.

Recep Demir Yatili Erkek Kur’an Kursu Yöneticisi Hafiz Muhammed Budak, hafiz Ahmet Ali Cosgun ile yaptigi diyalogda kendisini tanitmasini ve kendisinden bahsetmesini istedikten sonra, kendisine Kur’an’dan çesitli bölümler sorarak hifzini test etti.
Kaynak: İHA