Küçükçekmece'de Restoranda Mahsur Kalanlar O Anlari Anlatti

Istanbul’da etkili olan saganak yagis sirasinda Küçükçekmece Gölü sahilinde bulunan restorani su basti. Mahsur kalan yaklasik 70 kisi kurtarilirken restoran çalisani Sebahattin Dursun, ‘Her sey 5 dakika içinde oldu. Daha önce böyle bir sey görmedik’ diyerek yasanan dehset anlarini anlatti.

Küçükçekmece'de Restoranda Mahsur Kalanlar O Anlari Anlatti


Istanbul’da aksam saatlerinde etkili olan saganak yagis bazi ilçelerde su baskinlarina yol açti. Yagistan etkilenen noktalardan biri de Küçükçekmece Gümrük Yolu Hatboyu Caddesi oldu. Halkali Gümrük, Küçükçekmece Belediyesi’ne ait ulastirma garaji ve göl kenarinda bulunan bir restoran su altinda kaldi. Sel sirasinda restoranda bulunan yaklasik 70 kisi çalisanlar tarafindan restoranin çatisina çikarildi. Çalisanlar, bahçedeki korkuluklarin camlarini kirarak suyun tahliyesini sagladi. Su seviyesinin 3 metre yükseldigi restoran bahçesinde itfaiye ve su dalgiçlari tarafindan çatidakiler botlarla kurtarildi. Sabah saatlerinde görüntüsü ortaya çikan restoranin balçik içinde oldugu ve bahçe duvarindan bir kisminin yikildigi görüldü.

Öte yandan Küçükçekmece Gölü üzerinde selin olusturdugu tabakanin çamur rengine büründügü görüldü.



Her seyin 5 dakika içinde oldugunu ve yasanan dehseti anlatan restoran çalisan Sebahattin Dursun, “Biz çalisanlardaniz, arkadaslarla beraber müsterilerimiz de vardi. Yani burada 70 kisi vardi. Bir anda su geldi. Yani bes dakika içerisinde burasi artik çikilmayacak dereceye geldi. En son baktik çikamiyoruz. Merdiven dayadik arka tarafa, çatiya çiktik. Orada da yardim istedik falan. Ama su an bu gördügünüz yani hiçbir sey degil. O kadar derecede çok siddetli geldi. Bir anda sel nasil olur, ilk defa gördük. Yani sel demek ki böyleyse, hiç kimsenin kaçma sansi yoktu. O sekilde bekledik. Burada suyu tahliye etmek için bahçenin camini kirdik. Ondan sonra botlarla beser beser bir kepçeyle bir botla kimi surada. Bizim isletmenin isletme sahibimizin teknesiyle suradan beser altisar kisi, on kisi suradan çikti. Diger kalan altmis kisi botta bir de kepçeyle çikartildi. O sekilde çok sükür herhangi bir can kaybi olmadi” diye belirtti.

Kaynak: İHA