Vanli Gezginler Dogayla Iç Içe Unutulmaz Bir Gün Yasadi

Vadi Doga Sporlari Kulübü üyeleri, Çaldiran ilçesindeki doga harikasi Masiro kanyonunda yürüyüs yaparak, derede yüzerek serinledi.

Vanli Gezginler Dogayla Iç Içe Unutulmaz Bir Gün Yasadi
Van ve çevresindeki tarihi ve dogal güzelliklere dikkat çekmek isteyen Vadi Doga Sporlari Kulübü üyeleri, her hafta degisik bir rotada etkinlik düzenliyor. Bu çerçevede Van’in Çatak ilçesi ile Siirt Pervari sinirlari arasinda yer alan yaklasik 5 kilometre uzunlugunda ve 3 etaptan olusan Masiro kanyonunda 77 kisilik ekip yürüyüs yapti. Bölgedeki derede yüzen ve halaylar çeken dogaseverler, unutulmaz bir gün geçirdi.

Geziye dair açiklamalarda bulunan Vadi Doga Sporlari Kulübü Baskani Ömer Demez, gayelerinin Van Gölü Havzasindaki tarihi ve dogal güzelliklerini tanitmak oldugunu belirtti.

Kanyonunda yaptiklari yürüyüsün 3 etap halinde yapildigini ifade eden Demez, “Masiro kanyonun sehristan bölgesinde Mersen yasam magaralari ve ayni zamanda bir kilise, magara içinde su sarniçlari bulunmaktadir. Masiro çayi ve kanyonu bakir dogasiyla, ormanlarla kapli bir doga harikasidir. Van’a uzakligi 125 kilometre olan kanyon Çatak ilçe sinirlarinda yer aliyor” dedi.

Kaynak: İHA