Ulusal Bocce Egitmen Egitimi Ve Oyunlari Basliyor

Özel Olimpiyatlar Türkiye, bu yil ikincisi düzenlenen organizasyon olan Ulusal Bocce Egitmen Egitimi ve Oyunlari Bayburt Üniversitesi isbirligi ile 5-7 Eylül 2023 tarihinde Bayburt’ta basliyor.

Ulusal Bocce Egitmen Egitimi Ve Oyunlari Basliyor
Oyun Birlikte, Hayat Birlikte mottosuyla çesitli projeler ve etkinlikler düzenleyerek özel gereksinimli bireylerin spor yoluyla sosyal hayata karismasini amaç edinen Özel Olimpiyatlar Türkiye, 2009 yilindan bu yana binlerce projeye imza atti. Özel Olimpiyatlar Türkiye, toplam 18 ilde üniversiteler ve yerel yönetimlerle bölge oyunlari düzenledi.

60’in üzerinde bölge oyununda toplamda yaklasik 12.000 sporcuya, 6000 gönüllüye ve 4000 antrenöre ulasti.

Özel gereksinimli bireyler, sporun gücüyle imkansiza meydan okuyarak, her geçen gün kendilerini gelistirmenin mutlulugunu yasadilar.

Ulusal Bocce Egitmen Egitimi ve Oyunlari, 5-7 Eylül 2023 tarihlerinde ülkemizin farkli illerinden 100’den fazla özel gereksinimli sporcu ve antrenörün Bayburt Üniversitesinde bir araya gelerek bocce bransinda becerilerini gelistirmesi ve özel olimpiyatlar kurallari çerçevesinde egitim almasini amaçliyor.

Oyunlar dahilinde, 5 Eylül 2023 Sali günü Bocce bransi antrenörlerine egitimler verilecek ayni gün içerisinde sporcular için beceri gelistirme çalismalari yapilacak. 6 Eylül 2023 Çarsamba günü ise gruplamalar, beceri gelistirme çalismalari ve turnuvalar düzenlenecek. Ulusal Bocce Egitmen Egitimi ve Oyunlari 6 Eylül 2023 saat 18.00’te sona erecek.
Kaynak: İHA