'Temiz Kozan' Ile Mahalleler Ve Sokaklar Temizleniyor

Kozan Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü, ilçede yasayan vatandaslarin daha temiz bir çevrede yasamalarini saglamak amaciyla çalismalara basladi. Belediye 7 bin evsel atik geri dönüsüme kazandiriliyor.

'Temiz Kozan' Ile Mahalleler Ve Sokaklar Temizleniyor
Kozan Belediye Baskani Kazim Özgan, "Alan temizligi çalismalarimiz çerçevesinde, parklar, bahçeler, yesil alanlar ve kamuya ait diger açik hava alanlari düzenli olarak temizlenmektedir. Bu alanlarda bulunan çöpler düzenli bir sekilde toplanmakta ve atik yönetimi prensiplerine uygun olarak imha edilmektedir. Ayni zamanda, çevre kirliligine neden olan atiklarin bertaraf edilmesi ve geri dönüsüm sürecine katki saglanmasi amaciyla çalismalarimizi sürdürmekteyiz. Sokak temizligi çalismalarimizda ise, caddeler, sokaklar ve ana arterler düzenli olarak süpürülmekte ve temizlenmektedir. Çöplerin zamaninda toplanmasi ve cadde/sokak yüzeylerinin temizlenmesi için ekiplerimiz aktif olarak görev yapmaktadir. Ayrica, vatandaslarimizin katilimiyla gerçeklestirilen ’Temiz Kozan’ kampanyalari ile çevre bilincinin olusturulmasi hedeflenmektedir" dedi.

Kozan Belediyesi Birimler Amiri Adil Daglioglu ise, ilçe merkezinde yaklasik olarak 7 bin ayri noktadan evsel atik topladiklarini belirtti.

Daglioglu, "Kozan Belediyesi Temizlik Hizmetleri Müdürlügümüz, bugün Belediye Baskanimiz Kazim Özkan’in talimatlariyla alan temizligine basladi.

Ilçemizdeki tüm sokaklari birer birer gezerek alanlari temizlemeye baslayacagiz. Biz belediye olarak toplamda 75 mahalleye evsel atiklarin toplanmasi hususunda hizmet veriyoruz. Yaklasik 7 bin noktadan evsel atiklari topluyoruz. Bunu bir adim daha ileriye tasiyarak sokaklarimizi ve alan temizligine basladik. Burada en önemli hedeflerimizden biri; daha güzel, daha temiz, daha kaliteli yasam alanlari olusturmak ve bir farkindalik kurmaktir. Çevremizde, sokaklarimizda genel itibariyla kati atiklar görüyoruz. Bu kati atiklar, aslinda ekonomik anlamda degeri olan malzemeler. Vatandaslarimizin bu konuda da alinan hizmetlere sahip çikarak bu tür kati atiklari dogru yerlere atmalarini, çöp konteynerlerini kullanmalarini istiyoruz" diye konustu.

Kozan Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü Sefi Ahmet Bilgili ise, "Kozan Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü olarak her sene yaptigimiz sonbahar temizligimize bu sene havalarin çok sicak gidip yapraklarin erken dökülmesi nedeniyle Agustosun ortasinda basladigimiz temizligimize an itibariyla mahallelerimizi temizlemeye önem veriyoruz. Vatandaslarimizin da bu konuda temizlik isleri müdürlügümüze duyarlilik göstermelerini rica ediyoruz" dedi.

Tas Mahallesi Muhtari Neslihan Akoglu: "Vatandaslarimiza buradan bir mesaj vermek isterim. Biraz daha duyarli olursak, ki herkes kendi evinin önünü temizlerse emin olun bu kadara pisligimiz olmaz. Bu biraz da bizlerin elinde olan durum. Her seyi devletten, belediyeden beklememek gerekiyor. Birazda biz elimizi tasin altina koymaliyiz" dedi.

Kaynak: İHA