Keçiören'de Alevi Dedeleri Ve Kanaat Önderleri Bir Araya Geldi

Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok’un baskanliginda gerçeklestirilen “Ankara Bulusmalari” toplantilarinda alevi dedeleri ve alevi inanç ve kültür örgütlerinin temsilcileri bir araya getirildi.

Keçiören'de Alevi Dedeleri Ve Kanaat Önderleri Bir Araya Geldi
Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok baskanliginda “Ankara Bulusmalari” ilçedeki Estergon Kalesinde düzenlendi.

Düzenlenen toplantinin açilis konusmasini yapan Baskan Altinok, Ankara’nin manevi inanç ve degerlerine katki sunmak için bu tür toplantilar gerçeklestirdiklerini belirterek, “Hem maddi hem de manevi yönden daha iyi bir Ankara için istisare etmeyi sürdürüyoruz. Ortak akilla projeler gelistirip Baskent’imizi ulusal ve uluslararasi alanda birlik ve kardesligin merkezi yapma yolunda alevi Dedelerimizle ve sivil toplum kurulusu temsilcilerimizle bulustuk. Bugün bir araya geldigimiz saygideger Dedelerimiz ve alevi inanç ve kültür örgütleri temsilcileriyle Baskent’imize, insanimiza katabilecegimiz degerleri ele aldik. Türk milletinin manevi degerlerini ve özünü gelecege tasiyabilmek için inanç ve degerlerimizin yasatilmasi oldukça önemlidir. Toplantimizda gerek Keçiören’imizde gerekse Ankara’mizda alevi vatandaslarimizin ve sivil toplum kuruluslarimizin ne tür talep ve beklentileri oldugunu dinledik. Bir yandan da alevi kanaat önderlerini bir araya getirerek birlik ve beraberlik içinde alevilik inancinin gereklerinin yerine getirilmesinin önemli oldugunu vurguladik. Toplantimiza katki sunan tüm dedelerimize ve alevilige katki sunan sivil toplum kurulusu temsilcilerimize tesekkür ediyorum. Insallah el ele daha güzel bir Ankara için çalismaya devam edecegiz” dedi.

Uzun süre fikir alisverisi yapilan toplantida, alevi dedeleri ve alevi inanç ve kültür örgütleri temsilcileri kendi yörelerine ait talep ve beklentilerini dile getirdiler. Her bir konusmaci toplantida ayri ayri söz alarak, taleplerin yani sira alevi örgütlerinin birlik ve uyum içinde inançlarini nasil yasayabileceklerine iliskin istisarede bulundular.
Kaynak: İHA