Hrant Dink Davasi Firarisi Eski Emniyet Müdürünün Mayis Ayinda Yakalandigi Ortaya Çikti

Agos Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine iliskin FETÖ elebasi Fetullah Gülen’in de aralarinda bulundugu firari saniklarin yargilandigi davada, hakkinda yakalama karari bulunan eski emniyet müdürü Yunus Yazar’in mayis ayinda yakalandigi ortaya çikti. Mahkeme, Yunus Yazar hakkindaki dava dosyasinin Ankara’daki dosyalarla birlestirilmesi yönünde mahkemeler arasindaki uyusmazligin giderilmesi için Yargitay’a gönderilmesine karar verdi.

Agos Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de öldürülmesine iliskin aralarinda FETÖ elebasi Fetullah Gülen ve eski savci Zekeriya Öz’ün de bulundugu 13 firari sanikli davanin görülmesine devam edildi. Istanbul 14. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya tutuksuz sanik Yunus Yazar, Ankara’dan Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile baglandi. Haklarinda yakalama karari bulunan ve kaçak sayilan firari saniklar Fetullah Gülen, Zekeriya Öz, Ekrem Dumanli, Adem Yavuz Arslan, Cosgun Çakar, Halil Ibrahim Koca, Mehmet Akif Yilmaz, Mehmet Faruk Mercan, Metin Canbay, Ömer Faruk Kartin, Serkan Sahan, Yilmaz Angin ise durusmaya katilmadi.

Davada ifadesinin alinmasi için hakkinda yakalama karari çikarilan dönemin Emniyet Genel Müdürlügü Istihbarat Daire Baskanligi TEKOP Sube Müdürü sanik Yunus Yazar’in Mayis 2023’de Ankara’da yakalandigi ortaya çikti. Ifadesi alinan Yazar’in dava neticesinde hakkinda çikarilan yakalama karari kaldirilarak serbest birakildigi, Ankara 4. Agir Ceza Mahkemesi’nce baska bir dava neticesinde ise tutuklandigi ögrenildi. Mahkeme, sanik Yazar hakkindaki dosyanin Ankara 4. Agir Ceza Mahkemesi’ndeki dava dosyasi ile birlestirilmesini talep etti. Ankara 4. Agir Ceza Mahkemesi ise birlestirme talebini reddetti.

Suçlamalari kabul etmedi

Durusmada savunma yapan sanik Yazar, ‘’Atili suçlamalari kabul etmiyorum. Bu iddianameye adimin nasil dahil edildigini hayretle karsiliyorum. Önleme, dinleme talep formlarinda hiçbir sekilde sahtecilik olmayacagi açiktir. Hangi belgede sahtecilik yaptigim ortaya konulmamistir. Iddialar hiçbir sekilde gerçegi yansitmamaktadir’’ ifadelerini kullandi.

Yazar’in dosyasi ayrildi

Ara kararini açiklayan mahkeme heyeti, Yunus Yazar hakkindaki dava dosyasinin Ankara 4. Agir Ceza Mahkemesi’nin dava dosyasi ile birlestirilmesi konusundaki uyusmazligin giderilmesi için dosyanin Yargitay’a gönderilmesine karar verdi. Heyet, söz konusu dosyanin diger saniklar yönünden ayrilmasina da hükmetti.
Kaynak: İHA