Germencik'te Incir Festivali Için Geri Sayim Basladi

Germencik Belediyesi, 22-23-24 Eylül tarihlerinde gerçeklesecek olan 20. Incir, Tarim, Kültür ve Sanat Festivali için hazirliklarini tamamladi. Incirin tanitilmasina katki saglayan festival çerçevesinde Irem Derici, Ömer Faruk Bostan ve Haluk Levent sahne alacak. Ayrica geleneksek olarak düzenlenen incir yarismasi da gerçeklestirilerek en iyi incir üreticileri seçilecek.

Germencik'te Incir Festivali Için Geri Sayim Basladi


Germencik’te, bu yil 20’ncisi düzenlenecek olan Incir, Tarim, Kültür ve Sanat Festivali yapilacak. Geçen yil oldugu gibi bu yil da büyük bir organizasyonla gerçeklesecek olan festivalde, incirin katma degerinin artmasi ve markalasma için de yarisma yapilacak. Festivalde çocuklar için etkinlikler, sisme oyun gruplari ve çesitli aktiviteler basta olmak üzere yöresel ürünler fuari ve Selatin Organik Köy Pazari da misafirlerini agirlayacak. Aksam programinda ise birbirinden ünlü isimler sahne alacak.

Ünlü isimler konser verecek

20. Incir, Tarim, Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde düzenlenecek olan halk konserlerinde birbirinden ünlü isimler Cumhuriyet Meydani’nda sahne alacak. Konser programi çerçevesinde ilk gün 22 Eylül Cuma Saat 21.00’de Irem Derici sahne alacak. Festivalin ikinci günü saat 21.00’de Ömer Faruk Bostan dinleyicileri ile bulusacak. Festival’in son günü olan 24 Eylül Pazar saat 21.00’de ise bir diger ünlü isim Haluk Levent sevenleriyle bulusacak. Festival boyunca interaktif Show Sahne Sanatçisi Dogukan Alsay, canli DJ performansiyla geceye renk katacak.

Incirin katma degeri artacak

Incirin katma degerini arttirmak, tanitimini saglamak ve markalasmasinin önünü açmak için de firma stantlari festivalde yer alacak. Katilimci firmalar, incir ve incir ürünleri basta olmak üzere çesitli ürünleri misafirlerin begenisine sunacak. Germencik Belediyesi festivalin gündüz etabinda çocuklarin eglenmesi ve iyi vakit geçirmeleri için sisme oyun alanlari kuracak. Çesitli oyun alanlari ile çocuklar da festivalin tadini doyasiya çikaracak.

Incir yarismasi düzenlenecek

Festivalde incirin markalasmasi adina yapilan önemli etkinliklerden birisi olan incir yarismasi da yapilacak. Incir üreticilerinin yarisacagi yarisma çerçevesinde Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü, Germencik Ziraat Odasi ve Incir Arastirma Enstitüsü yetkililerinden olusacak bir komisyon en iyi incir yetistiricini seçecek. Üreticilerin Germencik sinirlari içerisinde yetistirici olmasi kriterlerin basinda yer alirken, üreticiler ürünlerini 11-19 Eylül 2023 Sali günü mesai bitimine kadar 2 kilogram miktarinda incirini Germencik Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü’ne teslim etmeleri gerekiyor. Yarisma neticesinde 1’inciye tam altin, 2’nciye yarim altin ve 3’üncüye çeyrek altin ödülü ve plaket verilecek.

“Festivalimize tüm halkimiz davetlidir”

Germencik Belediyesi’nin düzenleyecegi 20. Incir, Tarim, Kültür ve Sanat Festivaline vatandaslari davet eden Belediye Baskani Fuat Öndes; “Incirin ana vatani güzel Germencik’imizin adini duyurmak ayni zamanda kiymetli tarimsal hazinelerimizden birisi olan incirimizin gerek katma degerini artirmak gerek markalasmasini saglamak gerekse üreticilerimizin ana geçim kaynagi olan bu kiymetli ürünün önemine dikkat çekmek için incir festivaline büyük önem veriyoruz. Görev sürecimiz içerisinde gerçeklestirdigimiz diger iki festivali belirttigim hedefler çerçevesinde büyük katkisi oldugunu gözlemledik. Insallah bu festivali de herhangi bir sorun yasanmaksizin çocuklarimiz basta olmak üzere tüm vatandaslarimizin keyif alacagi bir sekilde gerçeklestirecegiz. Çünkü bu kadar ekonomik sikintinin, üzüntünün yasandigi memleketimizde vatandaslarimizin bir nebzede olsa morallerinin yerine gelmesi bizim için oldukça kiymetli. Germencik Belediyesi olarak kültür ve sanat faaliyetlerine yönelik çalismalarimiza araliksiz devam ettirerek, halkimizin sosyal yasantisina katki sunmayi sürdürecegiz. Simdiden iyi eglenceler diliyor, tüm vatandaslarimizi festivalimize davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA