Eskisehir'de Kizil Geyik Avlama Sartlari Duyuruldu

Eskisehir’de bulunan Kizil Geyik’in avlanma sartlari ve fiyatlari Tarim Ve Orman Bakanligi Doga Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlügü tarafindan duyuruldu.

Eskisehir'de Kizil Geyik Avlama Sartlari Duyuruldu
Tarim Ve Orman Bakanligi Doga Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlügü tarafindan 2023 - 2024 Av Yili Av Turizmi Uygulama Talimati Ek Karari açiklandi. Karara göre bölgelere avlanacak hayvan yasi, sayisi ve ücretleri gibi bir dizi uyarilar duyuruldu. Eskisehir’de de Kizil Geyik (Cervus elaphus) için 4 Eylül 2023 ile 29 Subat 2024 tarihleri arasi için avlanma süresi belirlendi.

Eskisehir’de sirasiyla avlagin adi, toplam kota dagilimi ve avlama ücreti söyle tabloda yer aldi;

Alpu Agaçhisar DA, 4, 104 bin TL, Mihaliççik Çardak DA, 2, 120 bin Mihaliççik Çatacik YHGS, 3, 120 bin, Mihaliççik Kizilbörüklü DA, 4, 120 bin, Mihaliççik Ömerköy DA, 4, 120 bin, Odunpazari Kalabak DA, 4, 104 bin, Saray DA, 1, 104 bin, Sivrihisar Dumluca DA, 4, 120 bin, Sultaniye DA, 1, 104 bin olarak belirtildi.

Kizil Geyiklerin yas bilgisiyle ilgili ise, “Devlet ve Genel avlaklarinda boynuzlarindan biri en az 6 çatal olan erkek birey, YHGS’de ise 7 yas ve üzeri erkek birey” ifadeleri yer aldi.

Yaban domuzu avlanmasiyla alakali ise Bakanliktan, “Sürek av organizasyonlarinda ayni seflik sinirinda en fazla 4 adet avlakta 6 adete kadar,” ifadesi “Sürek av organizasyonlarinda ayni ilde komsu iki seflik sinirinda en fazla 4 adet avlakta 6 adete kadar,” seklinde degistirilmistir. Bek av organizasyonlarinda ayni seflik sinirinda en fazla 2 adet avlakta 6 adete kadar” uyarilari duyuruldu.
Kaynak: İHA