Baskan Alan, 'Elazig'in Ihracat Performansi Göz Kamastirici Bir Ivme Kazanmis Durumda'

Son verilere göre, 2023 Agustos ayinda Elazig’in ihracatinin 57 milyon 323 bin dolar olarak gerçeklestigini belirten Elazig Ticaret ve Sanayi Odasi (Elazig TSO) Baskani Idris Alan, “Bu rakam, bir önceki yilin ayni dönemine göre yaklasik olarak yüzde 147’lik bir artisi temsil ediyor. 2022 Agustos ayinda Elazig’in ihracati 23 Milyon 221 Bin dolar seviyesindeydi. Bu da demek oluyor ki, Elazig’in ihracat performansi göz kamastirici bir ivme kazanmis durumda” dedi.

Baskan Alan, 'Elazig'in Ihracat Performansi Göz Kamastirici Bir Ivme Kazanmis Durumda'
Elazig TSO Baskani Idris Alan, Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) tarafindan açiklanan agustos ayi Ihracat verilerine iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Elazig’in 2023 yilinda ekonomik büyümesini daha da hizlandirarak önemli bir ihracat artisi gösterdigini aktaran Baskan Alan, "Son verilere göre, 2023 Agustos ayinda Elazig’in ihracati 57 milyon 323 bin dolar olarak gerçeklesti. Bu rakam, bir önceki yilin ayni dönemine göre yaklasik olarak yüzde 147’lik bir artisi temsil ediyor. 2022 Agustos ayinda Elazig’in ihracati 23 milyon 221 bin dolar seviyesindeydi. Bu da demek oluyor ki, Elazig’in ihracat performansi göz kamastirici bir ivme kazanmis durumda. Yillik bazda inceledigimizde ise, 2023 yilinin ilk 8 ayinda Elazig’in toplam ihracati 239 milyon 532 bin dolar olarak kaydedildi. Bu rakam, 2022’nin ayni döneminde kaydedilen 248 milyon 404 bin dolarlik ihracat rakamina çok yakin. Istiktarli büyümemiz sürüyor" diye konustu.

Elazig’in 2023 yilinda büyük bir ivme yakalayarak ihracatini artirmaya devam ettigini aktaran Alan, "Özellikle agustos ayinda yasanan büyük siçrama, ilimizin uluslararasi ticarette daha fazla yer edinmesi açisindan son derece önemli bir gelisme. Ilk 8 aydaki hafif düsüs ise küresel ekonomik dalgalanmalarin ve sektörel degisikliklerin etkisini yansitiyor. Ancak bu, Elazig’in ihracatçilari için bir engel degil, aksine bir firsattir. Ihracatçilarimiz, bu zorlu kosullarda dahi istikrarli bir sekilde çalismaya devam ediyor. Elazig, tarim ürünlerinden sanayi ürünlerine kadar genis bir yelpazede ürün ihraç ediyor. Ilerleyen dönemlerde de bu çesitliligin artarak devam edecegine inaniyoruz. Elazig olarak, uluslararasi pazarda daha fazla rekabetçi olmak ve ürünlerimizi dünya çapinda tanitmak için çalismalarimizi sürdürecegiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA