Aski 7 Bin 500 Kilometre Uzakta Buldu

Yalova’da yasayan 25 yasindaki Emre Saglam, aradigi aski 7 bin 500 kilometre uzaktaki Tayland’da buldu. Yaklasik 1 yil önce sosyal medyada tanistigi Angkhanan ile dünyaevine giren Emre Saglam, askin mesafe ve engel tanimadigini söyledi.

Aski 7 Bin 500 Kilometre Uzakta Buldu
Emre ve Angkhanan Saglam çifti, geçtigimiz 30 Agustos’ta tanisma yildönümlerinde düzenlenen nikah töreniyle evlendi. Çiftin nikahini Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk kiydi. Çift asklarini ve evlilige giden süreci IHA muhabiri ile paylasti. Emre Saglam, iliskilerinin 2. ayinda ablasiyla Tayland’a gittigini dile getirdi. Tanistigi esinin ailesinin kendisini sevdigini belirten Saglam, “Sicakkanli oldugumu düsündüler. Kendileri de zaten çok sicakkanli insanlar. 1 ay boyunca Tayland’da kaldim. Sonrasinda geri geldim ve bir 6 ay daha bekleme süresi oldu. O kisim daha da zordu. Çünkü bir kere birbirimizi gördük, sonra uzun bir ara girdi. Sonrasinda parami biriktirdim, biletlerimi aldim. Tamamen onu Türkiye’ye getirmek için bu kez annemle birlikte gittim. Türk usulü isteme gibi yapalim dedik. Aileler kaynasti. Angkhana’yi aldim, daha sonra geldik. Tanistigimiz gün olan 30 Agustos’ta nikahimizi yaptik” dedi.

Daha önce evlilik düsüncesi olmamasina ragmen Taylandli biriyle evlenmesinin çevresinde saskinlikla karsilandigini söyleyen Saglam, söyle konustu:

“Çok ani gelisti ve birden ben evlenecegim diye annemlere gidince çok sasirdilar. Arkadas çevrem zaten evlenene kadar inanamadi. Kimileri basaramayacagimizi da düsünüyordu. Iste uzak mesafe, maddi sorunlar ama ben dedim ki, ’Ask paranin da, mesafenin de ötesinde bir sey.’ Bunu da kanitladik sonuç olarak. Ben bir aylik gittigimde ablam yaklasik 1 hafta sonra geri döndü. Sonrasinda 2-3 gün geçmedi aile üyelerinden biri vefat etti. Biz normalde sadece annesi, babasiyla tanismaya gitmistim. Böyle bir vefat olayi olunca apar topar Bangkok’tan kalktik Buri Ram’a, memleketi, gittik. Cenaze ortamina bir baktim ben daha ilk bulusmada tüm sülalesi, yaklasik 100-150 kisi herkes beni tanimak istiyor, bana bakiyor. Annesinden en küçük torunlara kadar hepsi ile tanistim. Sag olsunlar hepsi beni sevdi.”

Esinin yavas yavas Türkçe ögrenmeye basladigini ifade eden Saglam, karisinin ailesine düskün oldugunu ve burada çalisarak onlara maddi destekte bulunmak istedigini söyledi.



Angkhana Saglam da aradigi aski bulmaktan dolayi çok büyük mutluluk yasadigini dile getirerek, “Beni seven birini bulmak, gerçek aski bulmak zor bir sey. Ben sevdigim, karsimdaki beni sevdigi için mutluyum. Ailem bu konuda beni çok destekledi. Eger ben birini seversem onlar da sever” dedi.

Emre Saglam, ileriki süreçte Tayland’da da bir evlilik merasimi yapacaklarini kaydetti.

Kaynak: İHA