Çorum'da Kurallara Uymayan Sürücüler Cezadan Kurtulamadi

Çorum’da son 21 günde yapilan denetimlerde 142 araç trafikten men edildi, 11 bin 824 araç kontrol edilirken, kurallara uymayan sürücülerine ise 3 milyon 471 bin 352 lira cezai islem uygulandi.

Çorum'da Kurallara Uymayan Sürücüler Cezadan Kurtulamadi
Kentte artan trafik denetimlerinde, muayenesi geçmis, modifiye edilmis ve kural ihlali yapan 142 araç trafikten men edildi. 14 Agustos - 04 Eylül 2023 tarihleri arasinda yapilan denetimlerde, 11 bin 824 araç kontrol edilirken kusurlu bulunan araç sürücüne 3 milyon 471 bin 352 lira para cezasi uygulandi. Il merkezinde emniyet ve asayisi saglamak, huzur ve sükunu temin etmek amaciyla trafik ekipleri tarafindan yürütülen denetimler esnasinda 59 araç teknik degisiklikten, 83 araç ise muayene yaptirmamaktan dolayi trafikten men edilirken, alkollü araç kullandigi belirlenen ve alkol cihazini üflemeyi reddeden 47 sürücü hakkinda da adli islem yapildi.

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, yaptigi açiklamada, halkin huzur ve sükunun saglanmasi için Il Emniyet Müdürlügü tarafindan yapilan bu tür uygulama ve denetimlerin kararlilikla sürdürülecegini söyledi.

Kaynak: İHA