Mus'ta Ögrencilere Otel Konforunda Yurt
Mus’ta 4 bin 500 kisinin kaldigi Mus Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli Yüksek Ögrenim Ögrenci yurtlari (GSB), sundugu hizmetlerle bes yildizli otelleri aratmiyor.

"Ögrencilerin GSB yurtlarini tercih etmesi ile özel yurtlara ihtiyaç kalmadi"
Yurtlarda ki konforu artirarak ögrencilere rahat bir ortam sunduklarini ifade eden Müdür Tasdemir, ögrencilerin GSB yurtlarini tercih etmesi ile özel yurtlara ihtiyaç kalmadigini belirterek, “Deprem süresince yurtlarimiz depremzede vatandaslarimiza ev oldu ortam oldu bunlari uzun süre burada misafir ettik. Onlar bizim misafirlerimizdi simdi onlardan sonra biz yazin bakim onarimini tamamladik. Simdi de asil ev sahibi olan ögrencilerimizi sabirsizlikla bekliyoruz. Ilimizde özel ögrenci yurdu bulunmamaktadir. Bunun nedeni ise Gençlik ve Spor Bakanligi olarak son yillarda yurttaki konforu arttirarak hizmet kalitemizi yükselterek gelmis oldugumuz noktada ögrenciler sadece bakanliga güvenerekten bizleri tercih ediyorlar. Bu nedenle ilimizde hiçbir ögrencimiz disarida kalmamakta ve özel ögrenci yurtlarinin açilmasina da ihtiyaç duyulmamaktadir” ifadelerini kullandi.
Yurtlarin oldukça güven olduguna deginen Tasdemir, “Yurtlarimiz 7/24 kamera sistemiyle izlenmekte güvenligini tamamen kendi personelimizden saglamaktayiz. Bu nedenle ögrencilerimiz kendilerini huzurlu bir ortamda ve güvenli bir ortamda hissettiklerinden dolayi ögrencilerimizin memnuniyeti bu vesileyle Gençlik ve Spor Bakanligimiza ait yurtlarimizda duyulmakta böylelikle yurtlardaki ihtiyaci da karsilamaktadir” seklinde konustu.
Ögrencilerden Birgül Orbay ise 3 yildir GSB yurtlarinda kaldigini belirterek, GSB yurtlari birçok imkâni sahip oldugunu söyledi.
Özellikle odalarin 3 kisilik olmasi çalisma imkânlarinin artirdigini ifade eden Orbay, “Sosyallese bilecegimiz ortamlar hazirlanmistir. Kitap okumak ve ders çalismak için kafeler yapilmis. Özel yurtta hem ücret bakiminda hem de burada huzurlu ve güvenlik bir ortam hazirlandigi için kendimizi genlestirebiliyoruz. Bu açinda tüm ögrencilerin buraya gelmelerini tavsiye ediyorum” diye konustu
