Uluslararasi Suç Örgütünün Yargilamasi Sürüyor

Kirklareli’nde uluslararasi uyusturucu kaçakçiligi yapan suç örgütüne yapilan operasyonda 4 saniktan 2’si tutuklanmisti, saniklarin yargilamasi sürüyor.

Kirklareli’nde 27 Kasim 2022 tarihinde Il Jandarma Komutanligi tarafindan uluslararasi uyusturucu kaçakçiligi yapan suç örgütüne yönelik operasyon düzenlenmisti. ‘Planör’ ile atilan bölgede bulunan agilin içinde Metin S.’nin skunk maddesi olan bir valizi aldigi ve uyusturucu ticareti yaptigi tespit edilmisti. Yapilan çalismalar neticesinde 4 süpheli gözaltina alinmisti süphelilerden Metin S. ile Necati S. çikarildiklari adli makamlarca tutuklanirken G.B. ile S.B. ise adli kontrol sartiyla serbest birakilmisti.

Yürütülen sorusturma çerçevesinde Kirklareli 2. Agir Ceza Mahkemesinde durusma görüldü.

Durusmaya tutuklu saniklar Metin S. ve SEGBIS üzerinden de Necati S. katildi.

Tutuksuz saniklar ise katilmadi.

Durusmada gelen belgeler okunurken cumhuriyet savcisi esas hakkinda mütalaa verdi. Mütalaada saniklarin uyusturucu veya uyarici madde imal ve ticareti suçundan cezalandirilmasini talep etti.

Daha sonra sanik Necati S. savunma yapti. Sanik savunmasinda amcasi Metin S.’ye uyusturucu ticareti araciligi yaptigini söyledi.

Sanik, inandigim degerler üzerine yemin ederek çok pisman oldugunu ve tahliyesini talep etti.

Sanik Metin S. ise savunmasinda uyusturucu ticareti yapmadigini söyledi.



Yapilan savunmalarin ardindan mahkeme heyeti, "uyusturucu ticareti" suçundan Metin S. ile Necati S.’ye 7 yil 9 ay 22’ser gün hapis cezasina hükmederek tutuklu hallerinin devamina karar verdi.

Heyet diger tutuksuz saniklarinda beraatina karar verdi.
Kaynak: İHA