SOCAR Türkiye, Üretim Sahalarinda Çalisacak Kadin Adaylari Destekliyor

SOCAR Türkiye, Ege Üniversitesi Aliaga Meslek Yüksekokulu (MYO) Kimya Bölümü’nde okuyan kiz ögrencilere, ön lisans egitimleri süresince edindikleri bilgileri, uygulama sahalarinda pekistirmeleri, alanlarinda nitelikli ve uzman bireyler olarak yetismeleri için üretim sahasinda staj imkâni sundu.

SOCAR Türkiye, Üretim Sahalarinda Çalisacak Kadin Adaylari Destekliyor


Türkiye’nin önde gelen entegre endüstriyel holdinglerinden SOCAR Türkiye, enerji sektöründe kadin istihdamini artirmak için projeler gerçeklestirmeye devam ediyor. Bu kapsamda sirket, Ege Üniversitesi Aliaga Meslek Yüksekokulu (MYO) Kimya Bölümü kiz ögrencilerine üretim sahasini açarak 8 haftalik bir staj programi yürüttü.

Yapilan açiklamaya göre staj süresince, her bir stajyere alaninda uzman mentorlar eslik ederken, stajyerlere okulda ögrendikleri teorik bilgileri saha içinde uygulama firsati sunuldu. Stajlarini, Izmir Aliaga’da Petkim ve STAR Rafineri üretim tesislerinde yer alan fabrika ve ünitelerde yapma firsati yakalayan kiz ögrenciler, ayni zamanda saha çalisanlarinin aldigi sinif içi egitimlere de katildilar. Staj programinda, sahada çalisan kadin sayisinin artirilmasi, mezun olacak ögrencilerin sahada çalismaya tesvik edilmesi ve alaninda uzman, üretim sahalarinda çalisacak kadin adaylar yetistirilmesi amaçlandi. ‘Kadin Saha Stajyeri Programi’ sonunda stajini basari ile tamamlayan ögrencilere sertifikalari verildi.



Is hayatinda ve enerji sektöründe firsat esitligi için birçok çalisma yürüten sirket, geçtigimiz günlerde Sürdürülebilirlik Akademisi ve Ingiliz denetim sirketi Intertek is birligi ile yapilan bagimsiz denetim sonrasi ‘Is’te Esit Kadin Sertifikasi’na layik görülmüstü. Sirket ayrica, “Enerjimiz Çesitlilik” inisiyatifi kapsaminda hayata geçirdigi uygulamalarla sektöre öncülük ediyor. “Enerjimiz Çesitlilik” inisiyatifiyle benimsenen çesitlilik ve kapsayicilik temelli politikalarla ve Birlesmis Milletler Kadinin Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) ile çalisanlarini da sürece dahil ediyor; daha esit, adil, seffaf ve katilimci bir is ortami olusturuyor. Ayni zamanda kadin yöneticiler liderliginde ‘Women Energy’ programini yürüten SOCAR Türkiye, ‘Lider Kadinlar Gelisim Programi’ ile de kadin liderleri ve kariyerine enerji sektöründe baslamak isteyen genç kadinlari destekliyor.
Kaynak: İHA