Sanliurfa'da Telefon Dolandiriciligi Operasyonu Açiklamasi 6 Tutuklama

Sanliurfa’da düzenlenen telefon dolandiriciligi operasyonunda altin, dolar ve ziynet esyalari ele geçirildi, 17 süpheli gözaltina alindi.

Sanliurfa'da Telefon Dolandiriciligi Operasyonu Açiklamasi 6 Tutuklama
Sanliurfa’da telefonla arayarak kendisini hakim, savci ve polis olarak tanitarak vatandaslari dolandiran süphelilerin yakalanmasi için çalisma baslatildi. Il Emniyet Müdürlügüne bagli ekipler, belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Operasyonda, 40 çeyrek altin, 8 adet bilezik, 2 yarim altin, 4 tam altin ve 15 bin dolar para ele geçirildi. Olayla baglantili oldugu tespit edilen 17 süpheli gözaltina alindi. Gözaltina alinan 17 sahistan 6’si çikarildiklari mahkemece tutuklandi.

Operasyon 8 ilde devam etti

Akçakale Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde genisletilen operasyon sonrasi Sanliurfa merkezli Istanbul, Izmir, Balikesir, Manisa, İçel, Batman ve Kahramanmaras ilinde belirlenen bazi adreslere es zamanli operasyon düzenlendi.

Adreslerde yapilan aramada, 12 adet telefon ile bu telefonlara ait çok sayida sim kart, hafiza kartlari, flash bellek ve 1 adet ruhsatsiz tabanca ile çok sayida mermi ele geçirildi. Gözaltina alinan 11 süphelinin emniyetteki islemleri sürüyor.

Gerçeklestirilen operasyonlar çerçevesinde magdurlara ait toplamda 24 milyon 250 bin TL maddi zararin önlendigi bildirildi.

Kaynak: İHA