'Yalova'da Egitimi Gelistirme Stratejisi' Tanitildi

“Yalova’da Egitimi Gelistirme Stratejisi” (YEGES) adli projenin tanitimi Il Milli Egitim Müdürü Halil Ibrahim Akmese tarafindan yapildi.

'Yalova'da Egitimi Gelistirme Stratejisi' Tanitildi
Yalova Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan hayata geçirilen YEGES’in tanitimi Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde düzenlenen program ile gerçeklestirildi.

Yalova Güzel Sanatlar Lisesi ögrencileri tarafindan yapilan mini konserle baslayan programda projenin tanitimini Müdür Akmese yapti. Akmese, Yalova’nin egitim kalitesini daha da iyi hal getirmek adina bir eylem plani yaptiklarini söyledi.



Akmese, okullarda bilimsel, sanatla ilgili, sportif ve buna benzer tüm faaliyetlerini büyük bir heyecanla desteklediklerini belirterek, "Bugün ögretmen, ögrenci, okullar ve nihayetinde ilimizin tüm boyutuyla gelecegini saglamak amaciyla bu egitim ögretim yilinda hayata geçirecegimiz YEGES çalismamizi sizinle paylasmakta büyük bir mutluluk ve heyecan duyuyorum. Bazen egitimi akademiye, bazi kültür derslerine hapseden bir bakis açisinin dogru olmadigini ifade etmek istiyorum. Sadece akademik degil duygusal ve sosyal gelisimini de destekleyen bu çerçevede yapilan etkinlikler ve toplum hizmeti çalismalarinin verimli ve anlik degil, kalici hale gelmesi bir elzem dogurur. Bu verimliligi kalici hale getirme, bir kültür olusturma, bizden sonra görevlerini devam ettirecek arkadaslara bu anlayisi birakmak amaciyla biz YEGES’i gelistirdik” dedi.

Milli Egitim Bakanligi’nin “Türkiye yüzyilinin egitimin yüz yili olacak” mesajiyla okullarda vizyon olusturmayi hedeflediklerini anlatan Akmese, paydas ve uygulayicilardan görüs alarak gerçeklestirilen çalismayla ilgili “YEGES ile amacimiz okullarimizda akademik ve proje tabanli çalismalar ile toplum hizmeti çalismalarinda elde edilen verilerin degerlendirilmesi ve ilerleyen süreçte yapilacak profesyonel bir izleme ile ögrenci, ögretmen, okul ve kurumlarimizin her boyutuyla gelismesini, üst siralarda yer alacak iyi örnekler içinde gösterilmesini saglamayi hedefliyoruz” açiklamasinda bulundu.

Vali Hülya Kaya, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüs, Meliha Akyol, Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk, kurum müdürleri, okul idarecileri, ögretmen ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA