Sorgun Belediyesi'nde Yol Çalismalari Hiz Kesmeden Sürüyor

Sorgun’da trafigi rahatlatmak ve agir tonajli araçlarin ilçe içine girmesini engellemek amaciyla yapilan alternatif çevre yolu çalismasi tüm hizla devam ediyor.

Sorgun Belediyesi'nde Yol Çalismalari Hiz Kesmeden Sürüyor
Ankara-Sivas Karayolu Begendik Mahallesi’nden baslayarak tüm mahalleleri içine alan 30 metre eninde 15 kilometre uzunlugundaki çevre yolu sayesinde hem ilçe trafigi rahatlayacak hem de agir tonajli araçlarin ilçe merkezine girisleri engellenmis olacak.

Sorgun Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci, alternatif çevre yolu çalismalarinin hizlandirildigini belirterek, “Sorgunumuzun yollarini gerek altyapi gerek üstyapi olarak çok konforlu hale getirdik. Bu konforun uzun süreli olmasi ve özellikle asfalt yollarimizda çökme olmamasi ve agir tonajli araçlarin sehir trafigine girmemesi için alternatif çevre yolu çalismamizi baslattik. Çalismalarimiz Ankara-Sivas Karayolu Begendik mevkiinden basliyor, Bedirbaba, Yenidogan, Ahmetefendi, hizli tren gari, hastane bölgesinden sanayinin altina baglaniyor. Bu baglanti Agahefendi Mahallesi, Yesilöz, Yazlak, Güzelyurt, Karsiyaka ve hamamlar mevkiinde son bulup Sorgun’u bir daire seklinde sararak yine Ankara-Sivas Karayoluna çikiyor.” dedi.

Çevre yolu çalismalarinin tamamen belediyenin üstlendigini söyleyen Baskan Ekinci, “Bu yol çalismasi karayollarinin yapacagi çevre yoluna alternatiftir. Toplamda eni 30 metre uzunlugu ise 15 kilometredir. Tamamladigimizda Sorgun trafiginde çok büyük bir rahatlama meydana gelecek, sehir içinde sadece binek araçlar olacak, büyük araçlar, agir tonajli araçlar bizim yaptigimiz alternatif çevre yolunu kullanacaklar. Sorgunumuza hayirli olsun.” dedi.

Sorgun halkinin merakla bitmesini bekledigi proje vatandaslar tarafindan da begeniyle karsilandi.
Kaynak: İHA