Kdz. Eregli'de Gönüllü Itfaiyeci Sayisi 520'Ye Ulasti

Kdz. Eregli Belediyesi Itfaiye Müdürlügü, teskilatin kurulusunun 309’uncu yilini ve Itfaiye Haftasi’ni kutladi. Belediye Baskani Halil Posbiyik, Kdz. Eregli Belediyesi Itfaiye ekiplerini ve gönüllü itfaiyecileri tebrik etti. Itfaiye Müdürü Muhammet Ali Ates, 520 gönüllü itfaiyeci sayisina ulastiklarini belirterek, “Bizleri Bati Karadeniz Bölgesinin en donanimli Itfaiye Teskilati haline getiren, egitim ve ekipman konusunda hiçbir zaman destegini esirgemeyen Belediye Baskanimiz Sayin Halil Posbiyik’a teskilatim adina tesekkür ediyorum” dedi.

Kdz. Eregli'de Gönüllü Itfaiyeci Sayisi 520'Ye Ulasti
Kdz. Eregli Belediyesi Itfaiye Müdürlügü, Yangindan Korunma ve Itfaiye Haftasi’nda Itfaiye Teskilati’nin 309’uncu kurulus yil dönümünü kutladi. Törende Itfaiye Müdürü Muhammet Ali Ates anita çelenk sundu, saygi durusunda bulunularak Istiklal Marsi okundu. Törene Belediye Baskani Halil Posbiyik, belediye baskan yardimcilari, daire müdürleri, itfaiye mensuplari, gönüllü itfaiyeciler ve diger kurumlardan gelen temsilciler katildi.

Belediye kresinin minikleri de itfaiyeci kiyafetleriyle törene renk kattilar.

Törende, 14. Dönem Gönüllü Itfaiyeci Kursu’nda egitim görüp sertifika almaya hak kazanan 45 kursiyere Belediye Baskani Halil Posbiyik tarafindan sertifikalari verildi.

Ayrica ilçede okullar arasinda Itfaiye Teskilati konulu düzenlenen resim ve siir yarismasinda dereceye girenlere Baskan Posbiyik tarafindan ödülleri verildi.

Baskan Posbiyik, sertifikalarini verdigi gönüllü itfaiyecileri ve kendisini makamda ziyarete gelen Itfaiye Müdürlügü ekiplerini kutlayarak, “Biz Itfaiye grubumuzla gurur duyuyoruz. Bunu samimiyetimle ve yüregimle söylüyorum. Hem Eregli’nin köylerinde, beldelerde, merkezde ayni zamanda Türkiye’nin degisik bölgelerinde afette, sel felaketinde, yanginda, depremde aninda oradalar. Gittikleri yerde de çaliskanliklariyla, özverileriyle adindan söz ettiriyorlar. Zaman zaman ulusal basina da çikiyor. Bir Belediye Baskani olarak böyle bir itfaiye grubuna ve gönüllülere sahip olmaktan gurur duyuyorum. Baskan yardimcisi, müdürleri, yardimcilari, personeli böyle bir birlikteligi ön plana çikarmalari çok güzel bir olay. Her geçen gün sayilari artan 520 gönüllü ordumuz var. Ülkemizde bir afet oldugunda bu gönüllülerimiz itfaiye personeli ile birlikte en ön planda oluyor. Çok sevindirici bir olay. Ayni zamanda Itfaiye Müdürümüzün, Türkiye Itfaiyeciler Birligi yönetiminde olmasi, bir ilçe olarak temsil edilmesi çok onur verici. Buda benim her zaman söyledigim Bati Karadeniz’de, Türkiye’de Itfaiyecilikte çok iyi bir yerde oldugumuzun göstergesi. Bütün itfaiyecilerimizi, gönüllülerimizi kutluyorum” dedi.

Kdz. Eregli Belediyesi Itfaiye Müdürü Muhammet Ali Ates, törende yaptigi konusmada Itfaiye Teskilati’nin kurulus sürecinden bahsetti. 25 Eylül 1923 yilindan itibaren Itfaiye Teskilati’nin belediyelere devredildigini belirten Ates, Baskan Halil Posbiyik’in katkilariyla Kdz. Eregli Belediyesi Itfaiyesi’nin Bati Karadeniz bölgesinin en donanimli itfaiyesi haline geldigini söyledi.

Kaynak: İHA