Su Için Tanker Beklemeye Son

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin BUSKI marifetiyle hayata geçirdigi yatirimla yilin 250 günü içme suyu ihtiyacinin tankerlerle tasinarak karsilandigi Büyükorhan’in Dügüncüler Mahallesi de saglikli ve kesintisiz içme suyuna kavustu.

Su Için Tanker Beklemeye Son
Aritma tesisleri, içme suyu, kanalizasyon ve yagmur suyu hatlari, derin kuyu sondajlari ve su depolariyla Bursa’nin güçlü bir altyapiya kavusmasi için çalismalarini hizla sürdüren Büyüksehir Belediyesi, kirsal mahallelerde de yasam kalitesini yükseltmeye devam ediyor. Stratejik plan çerçevesinde 17 ilçeyi kapsayan yatirimlarla kentin en ücra köselerine kadar hizmetlerini ulastiran Büyüksehir Belediyesi, dag ilçelerinde yasanan altyapi sorunlarini da bir bir çözüyor. Çalismalar çerçevesinde ihtiyacin yilin 250 günü tankerlerle tasinarak karsilandigi Büyükorhan’in Dügüncüler Mahallesi’nde mevcut 12.1 kilometrelik içme suyu isale hattina, 5 kilometrelik ilave yapildi. Böylelikle mahallenin içme suyu sorunu da ortadan kalkmis oldu. Büyükorhan ilçe merkezinde yapilan yatirimlarla da yüzde 45’ler seviyesinde olan kayip-kaçak orani yüzde 18 seviyesine indirilmis oldu.

Yatirima devam

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, kenti daha saglikli bir gelecege hazirlarken kent merkezi veya kirsal diye bir ayrim yapmadan Bursa’yi bir bütün olarak ele aldiklarini söyledi.

Özellikle içme suyu gibi hayati önem tasiyan hizmetlerin ulastirilmasina öncelik verdiklerini dile getiren Baskan Aktas, "Büyükorhan’da son 3 yil içinde Geynik, Osmanlar, Mazlumlar, Ericek, Karalar, Elekçali ve Dügüncüler Mahallesi’nde tankerle su tasima dönemine son vermis olduk. Tüm ilçelerdeki altyapi çalismalarimiz artan bir ivmeyle devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA