Vali Çiçek Tarih Ögretmenleriyle Bir Araya Geldi

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen “Kayseri’de Tarihi Bulusma” temali söyleside, Kayseri’de görev yapan tarih ögretmenleriyle bir araya geldi.

Vali Çiçek Tarih Ögretmenleriyle Bir Araya Geldi


Valilik Toplanti salonunda gerçeklestirilen söylesiye, Vali Gökmen Çiçek, Vali Yardimcisi Adnan Türkdamar, Ömer Tekes, Il Milli Egitim Müdürü Bahameddin Karaköse, kamu kurum ve kurulus temsilcileri ve Kayseri Il Milli Egitim Müdürlügü’ne bagli okullarda görev yapan tarih ögretmenleri katildi.

Söylesi de konusan Vali Çiçek, “Kiymetli arkadaslar, bütün dersler önemli ancak tarih dersleri daha önemli. Çünkü gençlerimiz, aldiklari kararlarda bile Tarih Ögretmenlerinden etkileniyorlar. Tarih dersleri bütün dünyada milletlerin millet olmasinda çok etkili. Sizler ögrencilerimize sadece kuru bir bilgi vermiyorsunuz, onlara aileleriyle, büyükleriyle, milletleriyle, devletleriyle gurur duymalari gerektigini anlatiyorsunuz. Tarih derslerinde aldigimiz bilinç, hayatimizda birçok karari almamizda etkili oluyor” diye konustu.

Gençlere tarihi anlatarak onlari bambaska yerlere götürebileceklerini ifade eden Vali Gökmen Çiçek, “Okullarimizda seminerler, konferanslar düzenleyerek, projeler üreterek, gençlerimizi degistirebiliriz. Onlara tarihimizi ögreterek alacaklari kararlarda yardimci olabilir, tarih suuruna varmalarini saglayabiliriz” dedi.

Vali Çiçek, gençlerin tarihini ögrenmeleri, tarih suuruna varmalari için yapilacak her türlü faaliyete sinirsiz destek vereceklerini ifade etti.

Söyleside, Kilim Sosyal Bilimler Lisesi Tarih Ögretmeni Emrah Budak ve Kayseri Çetin Sen Bilim ve Sanat Merkezi Tarih Ögretmeni Nilüfer Konuk “ögrencilerde tarih bilincini olusturmak için kayseri’de yapilabilecek çalismalar” konulu sunum yapti.

Söylesi, tarih ögretmenleri ile yapilan karsilikli görüs alisverisi ve temennilerin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA