Uzlasma Saglanan Hakaret Dosyasinda Yine Ögrencilerin Yüzü Güldü

Bayburt’ta bir kisi, kendisine hakaret ettigi gerekçesiyle sikayetçi oldugu sahisla ögrencilere okul üniformasi almasi sartiyla uzlasti. Uzlastirma Bürosunda görevli uzlastirmacilarin özverili çalismalari sonucunda ihtiyaç sahibi 6 ögrencinin yüzü gülerken, edimli bir sekilde anlasmaya varilan dosya ise kapatildi.

Uzlasma Saglanan Hakaret Dosyasinda Yine Ögrencilerin Yüzü Güldü
Bayburt’ta trafik kazasina karisan iki vatandas kaza sonrasi laf dalasina girdiler. Tartismanin büyüdügü, seslerin yükseldigi atismada konu hakarete kadar ulasti. Kazayi meydana getiren süpheli sahsin hakaret ettigi vatandas, kendisine hakaret edildigi gerekçesiyle karsi taraftan sikayetçi oldu, ’Hakaret’ suçundan sorusturma baslatildi.

Bayburt Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen çalismalar sonucunda islenen suçun uzlastirma kapsaminda olmasi nedeniyle dosya, Cumhuriyet Bassavciligi Uzlastirma Bürosuna gönderildi. Devreye giren uzlastirma bürosunda görevli uzlastirmacilar, sikayetçiyle bir araya gelerek uzlasma sartlarini görüstüler. Yapilan görüsmelerde müsteki, süpheliyle ancak bir okula 2 bin 500 liralik okul malzemesi almasi sartiyla ya da ögrencilere üniforma almasi karsiliginda tarafla edimli olarak uzlasmayi kabul edecegini uzlastirma bürosu ekiplerine bildirdi.

Müsteki ile yapilan görüsmeler sonrasinda süpheliyle bir arayan gelen uzlastirmacilar, müstekinin talebini süpheliye ilettiler. Süpheli, kendisinden sikayetçi olan kisinin sartini kabul ederek, Atatürk Ilkokulunda okuyan 6 ihtiyaç sahibi ögrencinin üniformalarinin alinmasi için 2 bin 500 lirayi uzlastirmacilar araciligiyla okul yönetimine ulastirdi. Okul yönetimi ise belirledigi ögrencilerin üniformalarinin alindigini, ögrencilerin mutlu oldugunu uzlastirma bürosu ekiplerine iletti. Ögrencilerin yüzünün güldügü, taraflarin kamu yararina anlasmaya varildigi dosya Uzlastirma Bürosu ekiplerinin özverili çalismalari sonucunda çözülerek, kapatilmis oldu.
Kaynak: İHA