Sivrihisar'in 102'Nci Kurtulus Yil Dönümü Coskuyla Kutlandi

Eskisehir’in Sivrihisar ilçesinin düsman isgalinden kurtulusunun 102’nci yil dönümü gerçeklestirilen etkinliklerle coskuyla kutlandi.

Sivrihisar'in 102'Nci Kurtulus Yil Dönümü Coskuyla Kutlandi
20 Eylül 1921’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasindaki Türk askerlerinin Yunan ordusunu maglup etmesiyle Sivrihisar Türk topraklarina katildi.

Ilçenin kurtulusunun 102’nci yili bir dizi etkinliklerle kutlandi. Kutlama programi ilçe protokolünün Kurtulus Müzesi Zaimaga Konagi’na gelmesiyle basladi.

Program çocuk mehteran takiminin liderligindeki kortej Zaimaga Konagi’ndan Hükümet Konagi’na 100 metrelik dev Türk bayragi esliginde Zafer Yürüyüsü ile devam etti. Vatandaslarin da Türk Bayraklari ile katildigi kortej begeni aldi.

“Sivrihisar, vatani, milleti ve bayragi için gerektiginde malini gerektiginde canini feda eden kahramanlar diyaridir”

Kutlama programi Hükümet Meydani’ndaki resmi törenle devam etti. Burada Atatürk Aniti’na çelenk sunulmasinin ardindan saygi durusu ve Istiklal Marsi okundu. Törende açilis konusmasini gerçeklestiren Sivrihisar Belediye Baskani Hamid Yüzügüllü, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülügünde baslatilan kurtulus mücadelemizde her türlü imkansizliga ragmen yüce Türk milletimiz, bagimsizligimiz, topragimiz, sanli bayragimiz ve ezanlarimiz ugruna varini, yogunu ortaya koymus, isgale boyun egmemis, özgürlük için ölmeyi yeglemistir. Ne mutlu ki bizler, atamizi ve ecdadimizin zaferle taçlandirdigi bu topraklarda bir asir sonra birlik ve beraberlik içinde yasiyoruz. Sivrihisar halki milli mücadelenin birçok asamasina tanik etmis bagimsizligin kazanilmasinda milli mücadelenin her safhasinda kadiniyla, erkegiyle, yaslisiyla, genciyle, maddi manevi Anadolu insaninin vatanseverliginin üstün gayretleriyle ortaya koymustur. Sivrihisar, vatani, milleti ve bayragi için gerektiginde malini gerektiginde canini feda eden kahramanlar diyaridir. Ecdadimizla ne kadar övünsek azdir. Özgürlük mesalesinin yakildigi bu topraklarda hep birlikte atamizin izinde daima aydinlik yarinlara yürümek dilegiyle, basta Mustafa Kemal Atatürk olmak silah arkadaslari ve aziz sehitlerimizi, milletimizin aziz evlatlari önünde bir kez daha saygiyla egiliyorum. Sivrihisar’in bir evladi olarak bizlere böyle güzel bir memleket birakan atamizi, kahraman ordumuzu, dedelerimizi, ninelerimizi saygi, rahmet ve minnetle aniyorum” ifadelerini kullandi.

“Kurtulusunuz kutlu olsun Sivrihisar”

Eskisehir Milletvekili Fatih Dönmez ise törendeki konusmasinda, gençlerin ülkenin gelisiminde önemli bir rol oynayacagini belirterek, “Gençlerin görevi bu mirasi korumak ve onu daha ileriye tasimaktir. Sizler bu ülkenin gelecegisiniz. Sizin enerjiniz, vizyonunuz, duyarliliginizla Türkiye gelecegin dünyasinda hak ettigi yere ulasacaktir. Bu duygu ve düsüncelerle Sivrihisar’in düsman isgalinden kurtulusunun 102’nci yil dönümünde bir kez daha basta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaslarini, sehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnetle aniyorum. Geçmisten aldigimiz güçle birlikte yarinlara duraksamaksizin yürüyelim. Kurtulusunuz kutlu olsun Sivrihisar” dedi.

Yapilan konusmalarin akabinde iki ögrenci siir okudu. Sivrihisar Cumhuriyet Anadolu Lisesi Es Dans Halk Oyunlari Toplulugu, Geleneksel Eskisehir ve Sivrihisar Yöresi Kiz Oyunlari sergilendi. Halk oyunlarini takiben Zeybek Oyunu vatandaslara sergilendi. Hükümet Meydani’ndaki program Kocaeli Kartepe Belediyesi’nden Çocuk Mehteran Takimi ile sona erdi. Vatandaslar çalinan marslara eslik etti.

Törene, Eskisehir AK Parti Milletvekili Fatih Dönmez, Sivrihisar Kaymakami Hüseyin Sayin, Sivrihisar Belediye Baskani Hamid Yüzügüllü, Hava Meydan ve Garnizon Komutani Ismail Haldun Maden, ilçe protokol üyeleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA