Restoranda Islenen Cinayetin Saniklari Hakim Karsisina Çikti

Kastamonu’da bir restoranda islenen cinayetle ilgili 4 sanigin yargilanmasina baslanildi. Durusmayi takip etmek isteyen basin mensuplari ise durusma salonuna alinmadi.

Restoranda Islenen Cinayetin Saniklari Hakim Karsisina Çikti
Olay, 13 Mart 2023 tarihinde Inönü Mahallesi Halil Rifat Pasa Caddesi’ndeki meydana gelmisti. Edinilen bilgiye göre, restoranda iki grup arasinda bilinmeyen sebeple tartisma çikti. Çikan tartisma sonrasi D.Y., yaninda bulundurdugu silah ile ates ederek Erdal Kabasakal’i vurdu. Hastaneye kaldirilan Kabasakal, hayatini kaybetti.

Olay sonrasi teslim olan D.Y. ile kavgaya karistiklari tespit edilen avukat A.Y. ve H.Y. çikarildiklari adli makamlarca tutuklandi, E.K. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Saniklarin yargilanmasina baslanildi

Yürütülen sorusturma çerçevesinde Kastamonu Agir Ceza Mahkemesinde “kasten yaralama”, “kasten öldürme”, “ruhsatsiz atesli silahlarla mermileri satin alma, tasima veya bulundurma” suçlarindan dava açildi. Kastamonu Agir Ceza Mahkemesinde görülen davanin ilk durusmasinda saniklar hakim karsisina çikti. Durusmaya tutuklu saniklar D.Y. ile Avukat A.Y. ve H.Y. ile tutuksuz yargilanan E.K., taraf avukatlari katildi.



Basin mensuplari salona alinmadi

Durusmayi takip etmek isteyen basin mensuplari ise salonda yer olmadigi gerekçesiyle durusmaya alinmadi.
Kaynak: İHA