MEB Arama Kurtarma Ekibine Yeni Katilan Gönüllülere Egitim Verildi

Bingöl’de AFAD personelleri tarafindan Milli Egitim Bakanligi’na bagli AKUB (Arama ve Kurtarma Birimi) ekibine yeni katilan gönüllülere, arama kurtarma ve tahliye egitimi verildi.

MEB Arama Kurtarma Ekibine Yeni Katilan Gönüllülere Egitim Verildi
Bingöl Il Milli Egitim Müdürlügü bünyesinde görev yapan ve Kahramanmaras depreminde aktif olarak görev alan MEB AKUB ekibine katilan yeni gönüllülere, AFAD personelleri tarafindan arama kurtarma ve tahliye egitimi verildi.

Gülbahar Baraji enkaz alaninda gerçeklesen faaliyette, gönüllülere önce teorik sonra da uygulamali egitim verildi.

Egitimlerde, olasi afetlerde önemli bir görev üstlenecek arama kurtarma ekibinin bilgi ve becerilerinin arttirilmasi, görevlerinin ve isbölümünün koordineli bir sekilde yürütülmesi ve arama kurtarma ekipmanlarinin dogru kullanimi amaçlandi.

Egitimlerin, periyodik olarak devam edecegi de bildirildi.

Kaynak: İHA