Hain Saldirida Sehit Olan Bassavci Murat Uzun Kabri Basinda Anildi

Tunceli’nin Ovacik Ilçe Cumhuriyet Bassavcisi olarak görevini ifa ederken 2012 yilinda bölücü terör örgütünün hain saldirisi sonucu sehit olan Cumhuriyet Bassavcisi Murat Uzun, Samsun’daki kabri basinda dualarla anildi.

Hain Saldirida Sehit Olan Bassavci Murat Uzun Kabri Basinda Anildi
Sehit Cumhuriyet Bassavcisi Murat Uzun’u anma törenine Samsun Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Sabri Kiliç, Adalet Komisyonu Baskani Nahit Köseoglu, Samsun Cumhuriyet Bassavci vekilleri, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Baskani Mustafa Çetin, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Bassavcisi Fahri Gülay, Samsun Barosu Baskani Pinar Gürsel Yildiran, hakimler, cumhuriyet savcilari, Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, askeri erkan, sehidin babasi Hamit Uzun, esi Cihan Uzun ve çocuklari ile yakinlari, muhtar ve mahalle sakinleri ile adliye çalisanlari katildi.



Bakan Tunç’tan anma mesaji

Anma programinda Adalet Bakani Yilmaz Tunç’un sehit Murat Uzun için gönderdigi mesaj da okundu. Bakan Tunç mesajinda, "Tunceli’nin Ovacik ilçesinde görev yaparken hain teröristlerin saldirisi sonucu sehit edilen Ovacik Cumhuriyet Savcisi Murat Uzun kardesimizi sehadetinin 11. yil dönümünde rahmetle aniyorum. Biliyoruz ki bizim inancimizda sehitlere ’ölüler’ denilmez. Onlar diridirler fakat bizler göremeyiz. Adaletin tesisi için gecesini gündüzüne katan, menfur bir saldiri sonucunda sehit edilen Murat kardesimiz de bunlardan biridir. Sehidimizin adi, soy ismi gibi uzun yillar boyunca sehit edildigi Ovacik’taki Sehit Cumhuriyet Savcisi Murat Uzun Ortaokulu’nda yasatilacak. Insallah basta yargi camiasi olarak sehidimizin ismini her yerde yasatacagiz. Türkiye’nin ve dünyanin neresinde olursa olsun varligimizi, birligimizi, bayragimizi, vatanimizin bölünmez bütünlügünü tehdit eden terörle ve teröristlerle her alanda mücadele etmeye, akan her bir sehidimizin kaninin hesabini sormaya devam edecegiz. Bu vesileyle ülkemizin dört bir yaninda adaletin tesis edilmesi için her sartta fedakarca görev yapan, Türk milleti adina adalet dagitan degerli yargi mensuplarini hedef alan her türlü eylemi kiniyorum. Sehadet mertebesine ulasan yargi mensubu kardeslerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Sehit Murat Uzun kardesimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakinlarina sabr-i cemil niyaz ediyorum" dedi.

Samsun Adliyesi Adalet Komisyonu Baskani Nahit Köseoglu, sehidin kabri basinda Yasin-i Serif okudu. Yapilan duanin ardindan anma programi sona erdi.
Kaynak: İHA