CHP Grup Baskani Özel'den Silivri Cezaevi'nde Ziyaretler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Baskani ve Genel Baskan Adayi Özgür Özel, Silivri’de tutuklu bulunan Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Ali Hakan Altinay’i ve Merdan Yanardag’i ziyaret etti.

CHP Grup Baskani Özel'den Silivri Cezaevi'nde Ziyaretler
CHP Grup Baskani ve Genel Baskan Adayi Özgür Özel, bugün Silivri’de Marmara Ceza Infaz Kurumu Kampüsü’nde tutuklu bulunan Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Ali Hakan Altinay’i ve Merdan Yanardag’i ziyaret etti. Ziyaret sonrasi Özel, basin mensuplarina açiklamada bulundu. Özel, "2 bin 280 gündür Osman Kavala tutuklu ve AIHM’in kendisi hakkinda karara ragmen Anayasa Mahkemesi hala kendisi ile ilgili karara baglamamis durumda. Sabirla inançla bu karari bekliyor. Gezi davasi ile ilgili öncelikle arkadaslarimizin sagliklari ile ilgiliyiz. Sagliklarinin gayet yerinde oldugunu morallerinin yerinde oldugunu ancak hem aileleri küçük çocuklari açisindan uzayan bu Yargitay sürecinin son derece izdirap verici oldugunu söylemek isterim. Her ne kadar kendileri bu süreci metanet ile sabirlar takip ediyor olsalar da küçük çocuklarinin ailelerinin yasli anne babalarinin buraya ziyaretleri noktasindan yasananlara açisindan baktigimiz tüm vatandaslarin ortak talebi bir an önce Yargitay sürecinin olumlu yönde tamamlanmasi. Hep birlikte gezi davasi ile ilgili hukuk adalet bekliyoruz. Kimisi açisindan 2 kez kimisi açisindan 3 kez beraat ile sonuçlanmis bu sürecinin bir sekilde tekrar yargi sürecine tasinmis olmasini bu hale bu kadar büyük haksizliklara getirilmis olmasini kabullenmek gerçekten mümkün degil” dedi.



“Durusmada Yanardag ceza bile alsa yatari kalmamis durumda”

Merdan Yanardag ile ilgili de konusan Özel, “Merdan Yanardag 3 ayi geçkin süredir tutuklu. Tutuklandigi günde ifade etmistik kes kopyala yapistir ile birisini tutuklamak mümkün degil. Merdan Yanardag terör örgütü, terör örgütü ele basini savundugu ile ilgili bir iddia kimlerin üstüne yapisir bilmiyoruz ama Merdan Yanardag’a böyle bir seyin yapismayacagini tüm Türkiye biliyor hepimiz biliyoruz. Kendisinin yurtseverliginden yana oldugundan hiçbir süphe yokken Merdan Yanardag’in yapmis oldugu ironik bir degerlendirmeyi bambaska yerlere çekip kendisini içeride tutuyorlar. 5 Ekim Günü durusmasi var. Durusmada Yanardag ceza bile alsa yatari kalmamis durumda iddia edilen suçla ilgili” diye konustu.

Tutuklu bulunan isimlerin kendisinin CHP Genel Baskanligi adayligi ile ilgili yorumu hakkinda gelen soruya da cevap veren Özel, “Içeride cezaevi sartlarinda cezaevi mahremiyetine yakisir çok dostça paylasimlarimiz oldu ama onlarin durumu geregi benim ifade etmem dogru olmaz. Ümit ediyorum en kisa sürede özgür kalirlar kendileri bu soruyu yanitlarlar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA