Yilin Ahisi Kaban'a Kaftanini Vali Eldivan Giydirdi

Vali Mustafa Eldivan, 36. Ahilik Haftasi’nin kutlandigi etkinliklerde, Yilin Ahisi Turgut Kaban’a özel bir törenle kaftanini giydirdi. Ayni etkinlikler dahilinde Yilin Kalfasi Cihat Balci ve Yilin Çiragi Gulnisa Karaer de ödüllendirildi.

Yilin Ahisi Kaban'a Kaftanini Vali Eldivan Giydirdi
Ahilik Haftasi’nda bu yilin ahisi Turgut Kaban oldu. Vali Mustafa Eldivan’in katilimiyla gerçeklesen törende, Kaban’a kaftani giydirilirken, Cihat Balci ve Gülnisa Karaer’e hediyeler takdim edildi.

Vali Eldivan, törende yaptigi konusmada Ahilik kültürünün önemine vurgu yaparak, "Ahilik, Türk örf ve adetleri ile Islamiyet’i birlestiren bir düsünce sistemi ve yasam tarzidir. Sadece esnaflar için degil, toplumun her kesimi için önemli degerler içerir. Ahiligi sosyal ve ekonomik hayatimizin bir parçasi olarak görmeliyiz." dedi.

Vali Eldivan, Ahilik Kültürü’nün dayanisma, güzel ahlak, sanatin gelistirilmesi ve insana odaklanmayi tesvik ettigini belirterek, bu kültürün ilde daha da yayginlasmasini diledi ve Turgut Kaban’a ve tüm esnafa basarilar diledi.

Turgut Kaban, Vali Eldivan’a tesekkür ederek, ildeki sanayi ve elektrik ustaligina dair tecrübe ve birikimlerini paylasti.

Vali Eldivan, Yilin Ahisi Turgut Kaban, Yilin Kalfasi Cihat Balci ve Yilin Çiragi Gulnisa Karaer’i tebrik ederken, tüm esnaf ve sanatkarlarin Ahilik Haftasi’ni kutladi ve bereketli bir yil diledi.

Törene, Belediye Baskan Yardimcisi Nesumittin Selçuk, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birligi Baskani Zekeriya Mevlütogullari, Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Süleyman Seyhan, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Baskani Halil Ibrahim Yöney, Ticaret Il Müdürü Erkan Zengin, Gençlik ve Spor Il Müdürü Adem Köse ve Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney de katildi.

Kaynak: İHA