Yaklasik 150 Yillik Dinozor Iskeleti Açik Artirmada

ABD’de 1990 yilinda kesfedilen “Barry” adli 150 yillik dinozor iskeleti gelecek ay Paris’te açik artirmada satisa sunulacak.

ABD’nin Wyoming eyaletinde 1990 yilinda kesfedilen 150 yillik dinozor iskeleti açik artirmada satisa sunulacak. Geç Jura döneminde yasayan ve adini Barry James adinda paleontologtan alan “Barry” adli dinozor iskeletinin gelecek ay Fransa’nin baskenti Paris’te 20 Ekim’de düzenlenecek açik artirmada 1,2 milyon dolara alici bulmasi bekleniyor. Müzayede evinden Alexandre Giquello konuya iliskin açiklamasinda, dinozor iskeletinin iyi derecede korunmus oldugunu ifade ederek, iskeletin bu kadar saglam görülmesi ihtimalinin normal sartlarda çok düsük oldugunu dile getirdi.

Edinburgh Üniversitesi Dinozor Uzmani Steve Brusatte, 2,1 metre yüksekliginde ve 5 metre uzunlugundaki Barry’nin bilimsel açidan çok önemli olan iskeletlerin özel koleksiyoncularda kaybolmasindan endise ettigini dile getirdi.

Büyük bir etobur dinozor olan “Tyrannosaurus rex“ Nisan ayinda satilmis ve Avrupa’da açik arttirmada ilk kez satilan dinozor olmustu.
Kaynak: İHA