Vali Öksüz 'Güvenli Egitim' Projesi Çerçevesinde Polis Uygulamalarini Denetledi

Içisleri Bakanligi tarafindan gönderilen talimatlar neticesinde emniyet müdürlügü tarafindan düzenlenen okul önü ve çevresi güvenlik ve trafik denetimlerini ziyaret eden Burdur Valisi Türker Öksüz, “Okullarimizin huzur ve güven içerisinde egitime devam edebilmesi için elimizden geleni yapacagiz” dedi.

Vali Öksüz 'Güvenli Egitim' Projesi Çerçevesinde Polis Uygulamalarini Denetledi
Içisleri Bakanligi tarafindan 81 ile gönderilen talimatlar neticesinde okul önlerinde ve çevrelerinde emniyet ve jandarma ekipleri tarafindan ögrencilerin güvenle egitim görebilmeleri için asayis ve trafik denetimleri sikilastirildi. Burdur’da bulunan okul önlerinde ve çevrelerinde de bu denetimler araliksiz devam ediyor.

Burdur Valisi Türker Öksüz, Il Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ve Il Jandarma Komutan Yardimcisi Albay Engin Hatipoglu ile birlikte 15 Temmuz Sehitler Anadolu Lisesi önünde yapilan denetlemeleri ziyaret ederek bilgi aldi. Vali Öksüz ögrenciler, ögretmenler ve veliler ile sohbet ederek problemlerinin olup olmadigini sordu. Yapilan trafik denetimlerinde motosiklet sürücülerine de kask takmalari ve reflektörlü kiyafetler giymelerini öneren Vali Öksüz egitim ögretim yilinin sorunsuz bir sekilde devam etmesini temenni etti.

Güvenlik denetimleri sirasinda açiklama yapan Vali Türker Öksüz, "Hepinizin bildigi gibi 2023-2024 egitim ögretim yili geçen hafta basladi.

Bu hafta ikinci haftasi ile birlikte egitim ögretim faaliyetleri sorunsuz bir sekilde ilimizde devam ediyor. Bizim bir temel amacimiz var. O da okullarimizin huzurlu ve güvenli olmasi. Hem okulumuzun içinde, hem okullarimizin çevrelerinde huzurun ve güvenligin saglanmasi bizim her yönden baslica hedefimiz. Çünkü biz ögrencilerimizin saglikli bir ortamda egitim görmelerini istiyoruz. Hem okul çevrelerinde gerekli güvenlik önlemlerini aliyoruz, hem trafik tedbirlerini aliyoruz. Çocuklarimin bir suçun magduru olmasini istemiyoruz. Kötü aliskanliklardan uzak durmasini istiyoruz. Zararli faaliyetlerin çocuklarimiza bulasmasini önlemek istiyoruz" dedi.

Içisleri Bakanliginin talimatlari dogrultusunda hareket ettiklerini de dile getiren Vali Öksüz, “Okullarimiz risk derecelerine göre kategorilere ayriliyor. Gerekli güvenlik tedbirleri buna göre planlaniyor bizim tarafimizdan. Biz de bugün o çalismalari yerinde incelemek için okullarimiza geldik. 15 Temmuz Sehitler Anadolu Lisemize. Özellikle ögrencilerimiz ile sohbet ettik, çevrede bulunan esnaflarimiz ile sohbet ettik. Onlarin bir problemi olup olmadigini sorduk. Çok sükür önemli bir problemimiz yok. Bizim alacagimiz bu güvenlik tedbirleri kesintisiz bir biçimde devam edecek. Bir gün uygulayip ikinci gün bu tedbirleri gevsetmeyecegiz. Tüm egitim ögretim yili boyunca sürdürülebilir sekilde bu önlemleri devam ettirecegiz. Okullarimizin ve çevrelerinin güvenli olmasi bizim için çok önemi. Onun için elimizden gelen gayreti gösterecegiz. Bugün burada Il Emniyet Müdürümüz, Il Jandarma Komutanimiz bu çalismalari hep birlikte yerinde gördük. Bu çalismalari gezilere, ziyaretlere de devam edecegiz. Ben 2023-2024 egitim ögretim yilinin bütün ögrencilerimize, sehrimize hayirli ugurlu olmasini diliyorum. Umuyorum ki basarili bir yil olacak ve ögrencilerimiz güvenli ve huzurlu bir ortamda egitim ögretim göremeye devam edecek" seklinde konustu.

Il Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ise, "Bugün burada Içisleri Bakanligimizin emir ve talimatlari dogrultusunda egitim ögretim yilinin yeni baslamasi nedeniyle “Güvenli Egitim” projemiz kapsaminda hem okullarda okuyan çocuklarimizin ve okul çevrelerinin güvenligi, hem de bunlarin trafik açisindan sikinti ve sorunlarinin olup olmadigini yerinde görmek için valimiz ve jandarma komutanimiz ile birlikte burada uygulama pozisyonu aldik. Gençlerimiz ile sohbet ettik, okul çevresindeki esnaflarimiz ile görüstük, okullarimizda ki ögretmenlerimiz ile görüstük. Her hangi bir problemin olmamasi bizi ziyadesi ile mutlu etti" dedi.

Kaynak: İHA