Jandarma Okul Önleri Ve Çevresinde Güvenlik Önlemlerini Arttirdi

İçel Il Jandarma Komutanligi ekipleri, egitim-ögretim yilinin baslamasiyla birlikte okul önleri ve çevresindeki güvenlik önlemlerini arttirdi.

Jandarma Okul Önleri Ve Çevresinde Güvenlik Önlemlerini Arttirdi
Il Jandarma Komutanligindan yapilan açiklamaya göre, okullarin açilmasiyla birlikte jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan okullarda mevcut huzur ve güven ortaminin devaminin saglanmasi amaciyla çalismalar araliksiz sürdürülüyor. Jandarma ekipleri ögrencilerin kötü aliskanliklar edinmesini ve suça sürüklenmesini önlemek, alkol, sigara, tütün ve benzeri maddeler ile kesici, delici ve yaralayici diger aletlerin satilmasini engellemek amaciyla denetimlerini artirdi. Ayrica okullara yakin olan metruk bina ve yapilar ile okul çevrelerinde bulunan internet kafe, oyun salonlari, büfeler gibi isyerleri ile seyyar saticilara yönelik denetimler de devam ediyor.

2023-2024 egitim ögretim yilinin güvenli bir ortamda geçirilmesini saglamak amaciyla trafik kontrolleri ile okul servis denetimlerini gerçeklestiren jandarma ekipleri, sürücüleri de okul önlerinde dikkatli olmalari konusunda uyariyor. Ögrencilere ise trafik kurallari ve yaya geçidi kullaniminin önemi hakkinda egitim veriliyor.
Kaynak: İHA