Edremit'ten Edremit'e Uçak Seferleri Için Bir Araya Geldiler

Van’i ziyaret eden Edremit Ticaret Odasi (ETO) Baskani Ahmet Çetin, "Edremit’ten Edremit’e uçak seferleri ile kardesligimizi, dostlugumuz pekistirerek kültürel ve ekonomik bir köprü kurmak istiyoruz" dedi.

Edremit'ten Edremit'e Uçak Seferleri Için Bir Araya Geldiler
ETO Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Çetin, ETO Yönetim Kurulu Üyesi M. Emre Akdogan ve ETO Meclis Üyesi Fahri Sik, Van Ticaret ve Sanayi Odasini (VANTSO) ziyaret ederek, Van Ticaret ve Sanayi Odasi (Van TSO) tarafindan bu yil ilk kez düzenlenen Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuari’na katildi.

ETO heyeti Van ziyaretinde, VANTSO ev sahipliginde düzenlenen "Oda/Borsa Müsterek Meclis Toplantisi"na katildi.

Toplantida konusan VANTSO Baskani Necdet Takva; oda çalismalari hakkinda bilgi vererek fuar için Van’a gelen oda/borsa yetkililerine tesekkür etti.

Meclis toplantisi sonrasinda ETO ve VANTSO; Edremit’ten Edremit’e uçak seferlerinin baslatilmasi için ortak basin açiklamasi düzenledi.

Baskan Takva yaptigi açiklamada, "Bilindigi üzere hem Balikesir Edremit’te hem de Van Edremit’te havaalani var. Biz de bu kapsamda bir kardeslik köprüsü kuralim istedik. Konuyu ilk olarak gündeme getiren ve bizlerle görüsen Edremit Ticaret Odasi Baskanimiz Ahmet Çetin’e tesekkür ederiz. Edremit’ten Edremit’e uçuslar olmali. Bu vesileyle bir aradayiz. Uçuslarin yapilmasi ve ihtiyacin karsilanmasi adina ortak bir açiklama yapmak istedik. Bundan sonraki süreçte talebimizi ilgili kurumlara ve havayolu sirketlerine yapacagiz. Hayata geçmesi durumunda iliskilerimiz bir üst seviyeye tasinmis olacak" dedi.

ETO Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Çetin ise, "Öncelikle, konukseverlikleri için Van TSO’ya ve kiymetli Baskani Necdet Takva’ya bizleri Van’a davet ettikleri için tesekkür ederiz. Burada olmaktan çok mutluyuz. Van Mutfak Gurme Fuari’ni çok begendik. Güzel bir fuar hayata geçirilmis. Emegi geçenleri tebrik ediyoruz. Kendimizi sehrimizde gibi hissediyoruz. Balikesir Edremit ile Van Edremit birbirine çok benzeyen, deniz kenarinda ve yesillikler içinde 2 çok güzel ilçe. Edremit’te yasayan çok fazla Vanli kardesimiz var. Ayni sekilde Van’i görmek isteyen çok fazla insanimiz var. Bu nedenle uçak seferlerinin yapilmasini istiyoruz ve burada ilgili kurumlara çagrida bulunuyoruz. Yapilacak uçak seferleri ile Truva’dan Tusba’ya bir kardeslik ve dostluk köprüsü kurmak istiyoruz. Edremit’ten Edremit’e uçak seferleri ile kardesligimizi-dostlugumuzu pekistirerek kültürel ve ekonomik bir köprü kurmak istiyoruz" diye konustu.

Toplantida konusan VANTSO ve Edremit Ticaret Odasi Yönetim Kurulu-Meclis üyeleri; "Edremit to Edremit" sloganiyla uçuslarin bir an önce yapilmasi gerektigini vurguladilar.
Kaynak: İHA