Biga'da Yeniceköy Kültür, Sanat Ve Bilgi Evi Ile Biga Millet Kiraathanesi Açildi

Biga Belediyesi tarafindan Biga’nin Düsman Isgali’nden Kurtulusu’nun 101’inci yildönümü etkinlikleri çerçevesinde Yeniceköy Kültür, Sanat ve Bilgi Evi ile Biga Millet Kiraathanesinin açilisi gerçeklestirildi.

Biga'da Yeniceköy Kültür, Sanat Ve Bilgi Evi Ile Biga Millet Kiraathanesi Açildi
Biga Belediyesi, Biga’nin Düsman Isgali’nden Kurtulusu’nun 101. Yili Kutlama Gününe onlarca etkinligin yaninda 2 yeni tesisi Biga’ya kazandirdi. Yeniceköy Kültür, Sanat ve Bilgi Evi ile Biga Millet Kiraathanesi’nin açilislari gerçeklestirildi.

Açilislara ilçe protokolü ve çok sayida vatandas katildi.

Yeniceköy Kültür, Sanat ve Bilgi Evi’nin açilisinda konusan Belediye Baskani Bülent Erdogan, Yeniceköy Mahallesi’nin kültürel zenginligine katki saglayacak bu modern kompleksi halka tanitarak, “Bu tesis, Yeniceköy’ümüzün gençlerine ve tüm mahalle sakinlerine kültür, sanat, bilgi ve spor imkanlari sunacak. Kütüphane, atölyeler, spor alanlari ve etüt salonlari ile ögrencilerimizin ve toplumun gelisimine katkida bulunacak. Ayrica burada düzenlenecek sosyal etkinlikler, toplulugun bir araya gelmesini saglayacak” dedi.

Yeniceköy Kültür, Sanat ve Bilgi Evi, Biga’daki Alisdede, Ada, Cumhuriyet ve Sirintepe’den sonra 5. bilgi evi oldu.

Biga’nin kalbinde yer alan Millet Kiraathanesi’nin gençlerin ve Bigali hemsehrilerin bulusma noktasi oldugunu belirten Baskan Erdogan, “Bu kiraathane, sabahin erken saatlerinden aksamin geç saatlerine kadar açik olacak. Içinde dergi, mecmua ve çesitli kaynaklar bulundurarak bilgiye erisimi kolaylastiracak. Ayrica ikramlarimiz hiç eksik olmayacak ve ferah bir çalisma ortami sunacak” diye konustu.

Kaynak: İHA