Nazilli'de Parfüm Kokulu Bisikletler Caddeleri Renklendirdi

Aydin’in Nazilli ilçesinde düzenlenen Süslü Kadinlar Bisiklet Turu’nda caddeleri bu kez egzoz degil parfüm kokulari sardi.

Nazilli'de Parfüm Kokulu Bisikletler Caddeleri Renklendirdi
Nazilli’de 5. kez düzenlenen Süslü Kadinlar Bisiklet Turu’nda bu yil “Ulasimda Bisiklet” slogani ile pedal çeviren kadinlar, caddelerde parfüm birbirinden ilginç kiyafetleri ve süslü bisikletleri ile slogan atarak ilçeye renk katti. Kadinlar Nazilli Belediye Meydani’nda toplanarak Dallica Köprüsü’ne kadar pedal çevirdi.

Etkinligi organize eden Gülsah Türkar’in Belediye Meydani’ndaki kisa basin açiklamasinin ardindan polis eskortlugunda gerçeklesen etkinlik, renkli görüntüler olusturdu. 7’den 70’e çok sayida katilimci ile caddeler adeta bisiklet seline döndü. Yas sinirlamasi olmadan bisiklete binen katilimcilar, Dallica Köprüsü’nde verdikleri molada Nazilli Belediyesi tarafindan verilen ikramlarla dinlendi. Bisikletli grup mola sirasinda kisa bir zumba etkinligi yaptiktan sonra tekrar belediye önüne döndü. Bisikletin hem spor yapilabilecek hem de açik havada olunabilecek tek araç oldugunu bir kez daha hatirlatarak farkindalik olusturmanin öncelikli oldugu etkinlige Nazilli Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan destek verirken, esi Asli Özcan da turda pedal çevirdi.

Gençlerin de bu tür etkinliklere katilmasi çagrisinda bulunan Nesrin Dizdarlar, "Bu etkinlige katildim, çok memnun oldum. Herkesi sportif olmaya destekliyorum. Sigarasiz, egzozsuz bir yasam olsun. Insanlar, sevgi, saygi, birlik, beraberlik içerisinde bu etkinliklere katilsinlar. Hiçbir seyi göz ardi etmesinler. Yalnizca sevgi, saygi, birbirlerine anlayis göstersinler ve sportif olalim. Genç nesillerimiz özellikle kafe köselerinde degil, bu etkinliklere katilsinlar. Birlik beraberlik içerisinde Türkiye’mizde güzel yarinlar bizlerin olsun insallah” dedi.

Süslü Kadinlar Bisiklet Turu etkinliginin Nazilli organizatörü Gülsah Türkar da, “Nazilli Süslü Kadinlar Bisiklet Turu 5 senedir yapiliyor. Besinci senemizi kutluyoruz su anda bayan kadin arkadaslarimla. Bunun amaci sokaklarda, caddelerde kadinin artik sokaga çikmasini, caddelere çikmasini, bisiklet yollarinin yapilmasini, kazalarin, bisiklet kazalarinin önlenmesini istiyoruz. Ve kask takmiyoruz, çünkü biz isimize, çarsiya, alisverise her yere bisikletlerle gitmek istiyoruz. Hem saglikli olmak istiyoruz hem de yollarda görünmek istiyoruz artik. Bu yüzden de Süslü Kadinlar Bisiklet Turu yapiliyor” dedi.

Bisiklet sevdalilarindan Evin Uysal, “Süslü bayanlar olarak bisiklet binmeyi, spor yapmayi, aktif kalmayi çok seviyorum. Bütün gençlerimize de, orta yas, üst yas her grubun bisikletle spor hayatlarina girmelerini istiyorum. Saglikli kalmak için bisiklet ve spor mutlaka sart” dedi.

Herkesin bisiklet binmesini temenni eden Fatma Islek de, “Biz bayanlar olarak bisiklet yollarinin yapilmasini, daha aktivite olarak her sehirde bu aktivitelerin çogalip, rahatça bisiklet binilecek yollarin yapilmasini istiyoruz. Çünkü biz bayanlar veya erkek, çocuklar olsun herkesin bir bisiklete ihtiyaci vardir. Güzelce bisiklet kampanyalari yapalim ve herkes bisiklet binsin. Dogayi kirletmeyelim” dedi.

Kaynak: İHA