Üniversite Ögrencileri Egitim Yardimlari Için Basvurular Basliyor

Inegöl Belediyesi’nin lisans ve ön lisans ögrencilerine yönelik gerçeklestirdigi egitim yardimlari için basvurular 18-29 Eylül tarihleri arasinda alinacak. Bu yil bin ögrenciye iki taksit halinde 3 bin lira egitim yardimi yapilacak.

Üniversite Ögrencileri Egitim Yardimlari Için Basvurular Basliyor
Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, Umuteli Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi yöneticileri ve Inegöl Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürü Hayriye Durmus ile birlikte 2023-24 egitim ögretim yili egitim yardimlarina iliskin basin açiklamasi gerçeklestirdi. Lisans ve ön lisans egitimini sürdüren bin ögrenciye Kasim ve Ocak aylarinda iki taksit halinde toplamda 3 bin lira egitim yardimi yapilacagi açiklandi. Ilk ve ortaokul ögrencilerine de 600’er liralik kirtasiye çeki yardimi yapildigini kaydeden Baskan Taban, toplamda yaklasik 4 milyon egitim yardimi gerçeklestirilecegini söyledi.



Üniversite ögrencilerine 3 milyon lira

Bugün 10.00’da encümen salonunda yapilan basin toplantisinda konuya iliskin bilgi veren Baskan Taban, söyle konustu: “Eylül ayiyla birlikte bizler de yapacagimiz yardimlarin basvurularini duyuruyoruz. Ögrencilerimiz de dijital platformlardan bunlarin basvurularini yaparak bizlere iletmis oluyorlar. Bizler de genç kardeslerimizin basarili olmasini arzu ediyoruz. Onlar için kitaphaneler, kütüphaneler, spor alanlari, teknolojik yeniliklere ulasabilme ve teknik geziler gibi pek çok alanda çalismamiz var. Bugün de maddi desteklemeyle ilgili bir araya geldik. 18-29 Eylül tarihlerinde ögrencilerimiz üniversite egitim yardimlarina basvuru yapabilecek. E-belediye sayfasi üzerinden online olarak yapilacak bu basvurular. Sonuçlari da yine ayni sayfa üzerinden ögrenecekler. Bu yil da yine geçen sene oldugu gibi bin ögrencimize egitim yardimlarimiz olacak. Toplamda 3 milyon lira egitim yardimi yapacagiz.”

Ödemeler kasim-ocak aylarinda yapilacak

Toplamda bin 500 aileye yapilacak yardimin kasim ve ocak aylarinda yapilacagini belirten Taban, “Umuteli’nden destek alan ailelerimizin ilk ve ortaokul ögrencilerine de desteklerimiz var. Bizlerden bu noktada hali hazirda yardim alan ailelerimizin ilk ve ortaögretim ögrencilerine de toplamda yaklasik 1 milyon liralik kirtasiye yardimi yapiyoruz. Bin 500 dolayinda ailemiz var bu yardimi alan. Toplamda 4 milyon lira gibi bir egitim yardimi yapmis oluyoruz. Kaynaklarimizi fazlalastirarak ögrencilerimize daha fazla destek olmak istiyoruz. Çünkü onlarin gerçekten çalismak kadar bir takim maddi kaynaklara da ihtiyaçlari oldugunu biliyoruz. Dolayisiyla kaynaklarimizi arttirdikça biz de bu rakamlari kendilerine daha fazla ulastirmak istiyoruz. Yapilan egitim yardimlarini yilda iki defa olarak ödüyoruz. Basvurular sonrasi Kasim ve Ocak aylarinda ögrencilerimizin egitim yardimlari yatirilmis olacak” dedi.

Kaynak: İHA