Rüyasinda Gördü, Evinin Yakininda Obruk Olustu

Konya’nin Karapinar ilçesinde ayni günde 1’i evin yakinindaki arazide, 2’si de farkli mevkide ayni tarlada olmak üzere 3 yeni obruk meydana geldi. Rüyasinda deprem ve göçük oldugunu gören çiftçinin evine yaklasik 100 metre mesafedeki, 50 metre çapindaki obruk korkuttu.

Rüyasinda Gördü, Evinin Yakininda Obruk Olustu
Büyük olan obruk, Karapinar’a yaklasik 10 kilometre mesafede olan Resadiye Mahallesi Cafer Sik Yaylasi’nda olustu. Gündüz saatlerinde olusan obrugu yaylada bulunan çoban fark etti. Obrugun yaklasik 100 metre ilerisinde ise tarlanin sahibi olan çiftçi Fatih Sik’in evi bulunuyor. Fatih Sik’in obrugun olustugu alanda geçtigimiz yil çatlaklari fark ettigi, o alanda ekim yapmadigi ögrenildi. Obrugun yaklasik 50 metre çapinda 35-40 metre derinliginde oldugu kaydedildi. Çevrede ise yaklasik 1 ay önce bugday hasadi gerçeklestirildigi belirtildi.

Rüyasinda deprem, göçük gördü, ertesi gün evinin yakininda obruk olustu

Tarla sahibi Fatih Sik, obruk olusumu öncesinde yasadiklarini anlatarak, “Gece hayvanlara depoya su doldurdum. Su bulanik geldi. Acaba buradan mi baska yerden mi diye içime korku girdi. Kendi yerimde olacagi hiç aklima gelmedi. Muhakkak yeraltinda oynama, deprem mi oluyor diye aklima geldi. Depodaki bulanikliktan sonra kuyuyu durdurdum. Yattik ama rüyamizda hep böyle deprem gibi, göçük gibi seylerle ugrastim. Karapinar’a gittim. Çobanim telefon açti, ‘Obruk olustu. Tam elimi yikarken ses oldu, gürledi’ dedi.

Kosarak gitmis, vardiginda da hala göçüyormus. Ondan sonra bana bana haber gönderdi. Videosunu çekti gönderdi. Öylece haberim oldu” dedi.

Fatih Sik, sükrettiklerini ifade ederek, “Evime çok yakin, yaklasik 100 metre var yok arasinda. En azindan yasadigimiz yer degil, hayvanim orada degil. Allah’a sükrettik. Beterin beteri var. Allah bir daha böyle sikinti göstermesin. Derinligi yaklasik 40 metre gibi, çapi da 50 metre gibi olabilir.

Çevresinde ürünler ekili. Hayvanci oldugumuz için misirimiz var, ekin ekiliydi, hasat ettim. Geçen yildan hafif bir çatlak vardi ama yerini ekmiyordum, korkuyordum. Yanini ekmedim. Hatta 3-5 metre mesafeli koydugum halde ektigim yere kadar genislemis. Tedirgin oldum, burada ekmek yiyorum, su içiyorum, çocuklarimin rizki için buradayim. Ama korkuttu, canimiz Allah’a emanet” dedi.



Pancar tarlasinda iki obruk

Diger 2 obruk ise Fevzipasa Mahallesi Üç Obruk mevkiinde meydana geldi. Ayni pancar tarlasinda 2 ayri noktada olusan obruklar görenleri sasirtti. Pancarlarin durumunu merak eden tarla sahibi tarlayi gezerken obruklarla karsilasti ve durumu hemen yetkililere bildirdi. Pancar tarlasinda olusan obruklardan birisinin çapinin 8, derinliginin 5 metre oldugu belirtildi. Diger obruk ise bu obruga 100 metre mesafede yaklasik 4 metre çapinda, 3 metre derinliginde olustu.
Kaynak: İHA