Doga Harikasi Kayaci Vadisi Ekoturizm Alani Oldu

İçel’in Erdemli ilçesinde içerisinden akan çay ile dikkat çeken doga harikasi Kayaci Vadisi, ekoturizm alani oldu. Vadide yapilan çalismayla patika yollar, ahsap köprüler ve dinlenme alanlari olusturularak, turizme hizmet vermeye basladi.

Doga Harikasi Kayaci Vadisi Ekoturizm Alani Oldu
Türkiye’nin önemli turizm merkezleri arasinda yer alan İçel’de yen rotalar olusturuluyor. Akdeniz’e 321 kilometrelik kiyisi bulunan sehirde denizi severlerin yani sira doga tutkunlari için de gezi noktalari dikkat çekiyor. Doga turizmine önemli katkisi bulunan Erdemli ilçesinde içerisinden Limonlu Çayi’nin geçtigi ve bir kilise kalintilari ile yüzyillar öncesine ait yasam yerlerinden izler bulunan Kayaci Vadisi ise her yil vadi girisinde yer alan tesislerine misafirlerini agirlarken, bu sene bölgede Orman Genel Müdürlügü koordinesinde Orman Bölge ve Erdemli Sube Müdürlügü tarafindan ekoturizm alani çalismasi gerçeklestirildi.

Çalisma çerçevesinde orman ekipleri tarafindan 3,5 kilometrelik yürüyüs alani olusturuldu. 3,5 kilometrelik yürüyüs alaninda çay üzerinden geçilmesi için ahsap köprüler, patika yollar ve dinlenme alanlari yapildi. Sahip oldugu ormanlik alanlari, su sesi ve farkli kus türleriyle de göz dolduran vadi, ekoturizm alani olmasiyla ayri bir önem kazandi.

Vadiyi gezmeye gelen ve yürüyüs sirasinda Limonlu Çayi’nin buz gibi suyuna girerek yüzme keyfi yasayan gençler, bölgedeki dogal güzellige dikkat çekti. Dogal selalelerin altinda serinleyen gençler, yapilan çalismanin bölgeye ayri bir deger kattigini ifade etti.

Erdemli Orman Isletme Müdürü Murat Körlü, "Vatandaslarimizin gezmesi, spor yapmasi, dogal güzellikleri görmesi açisindan bu bölgeyi ekoturizm alani olarak planladik ve bu yil gerçeklestirdik. Parkur üzerinde vatandaslarimizin geçmesi için köprüler yaptik, yagmurdan korunmalari ve dinlenmeleri için barinaklar yaptik. Patikalar kurduk, temizliklerini gerçeklestirdik” dedi.

Gençlerle de bugün yürüyüs yaptiklarini dile getiren Körlü, ”Hem yürüyüs yaptik hem de bu dogal güzelligi gençlerle paylastik. Yürüyüs parkurunu 3,5 kilometre olarak planladik. Bugün de 3,5 kilometre yürüyüsümüzü yaptik” diye konustu.

Kaynak: İHA