Bu Adam Yaklasik 2 Aydir Sokakta Kaliyor

Eskisehir’de yaklasik 2 aydir disarida kalan ve yetkililer tarafindan otele götürülmesine ragmen kaçip tekrardan sokaga döndügü ögrenilen yabanci uyruklu vatandas, çevre esnafi arasinda merak konusu oldu.

Bu Adam Yaklasik 2 Aydir Sokakta Kaliyor
Yabanci uyruklu oldugu bilinen bir vatandas, 2 aydan daha uzun bir süredir Odunpazari Ilçesi Istiklal Mahallesi Iki Eylül Caddesi’nin kenarindaki banklarin bulundugu bölümde kaliyor. Türkçe bilmedigi gözlemlenen evsiz adam günün büyük bir bölümünü kartonlarin ve örtülerin üzerinde yatarak geçirirken, temizlik ihtiyacini civarda bulunan süs havuzundan karsilamaya çalistigi ve bazi zamanlar tuvaletini buraya yaptigi öne sürüldü. Bölgedeki vatandaslarin ihbari üzerine harekete geçen yetkililerin sokakta kalan yabanci uyruklu vatandasi defalarca otele yerlestirdigi ögrenilirken, bahsi geçen adamin her seferinde kaçarak ayni bölgeye geri geldigi bilgisi edinildi. Konusmayan sahsin yardimlari kabul etmemesi ilginç bir durum olarak yorumlanirken, konu çevre esnafi arasinda merak konusu haline geldi.

“Buradaki süs havuzunda ellerini ve ayaklarini yikiyor”

Bölgede telefonculuk yapan Eren Tosun, evsiz adamin belediye ve zabita ekipleri tarafindan otele götürüldügünü ancak geri getirildigini söyledi.

Her hafta ayni olaylarin tekrarlandigini ifade eden Tosun, “Biz esnaf olarak bunlari görüyoruz. Adam sürekli yerde yatiyor, buradaki süs havuzunda ellerini ve ayaklarini yikiyor. Bazen havuz suyuna tuvaletini yapiyor. Yemek döküp suyu pisletiyor. Kirli yasiyor. Yaklasik 2 buçuk aydir burada. Bizim kendisiyle ilgili bir rahatsizligimiz yok. Yeter ki bize dokunmasin. Ülkeye kaçak girdigiyle ilgili bazi iddialar duyduk” dedi.



“Belediye ekipleri onu birkaç sefer almis ama kaçip geri geliyor”

Çevre esnaflarindan olan Mehmet Emre Candogan ise, “Biz bu adamin neden sokakta kaldigini bilmiyoruz. Sanirim yabanci uyruklu birisi. Bazen burada ates yakiyormus. Havuza yemek atmis, suyun kirlenmesine neden olmus. Aksama kadar buralarda yatip kalkiyor. Belediye ekipleri onu birkaç sefer almis ama kaçip geri geliyor. Insanlara zarari olacagini düsünmüyorum, pek bulasan bir adam degil ancak burada yatip kalkmasi bile rahatsiz verici oluyor. Bence akli dengesi yerinde degil. Yabanci uyruklu bile olsa onu götürüp bir yerlere yerlestirmisler ve kalkip geri gelmis. Onun sokakta kalmasi bizi üzüyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA