Amasya Bülbül Hatun Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi'nde 71 Mezundan 30'U Üniversiteyi Kazandi

Bu yil 108 ögrencinin 9. sinifa basladigi Amasya Bülbül Hatun Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde 71 mezundan 30’u üniversiteyi kazandi.

Amasya Bülbül Hatun Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi'nde 71 Mezundan 30'U Üniversiteyi Kazandi
Amasya Il Müftüsü Durmus Ayvaz, imam hatip liselerinde (IHL) egitim alan ögrencilere Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i örnek gösterdi. Cumhurbaskani Erdogan’in da imam hatip lisesi mezunu oldugunu hatirlatan Ayvaz, “Farkli alanlarda memleketini, milletini, bayragini, geçmisini, dinini, maneviyatini seven, temsil eden gençler olarak hizmet edeceksiniz. Bunun da en güzel örnegi Cumhurbaskanimiz. Bugün Cumhurbaskanimizdan daha güzel örnek var mi? O bir imam hatipli” dedi.

Amasya Bülbül Hatun Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde düzenlenen programa katilan Amasya Il Müftüsü Durmus Ayvaz, üç çocugundan en büyügü olan kizinin imam hatip lisesinden mezun olup hukuk fakültesini kazandigini, iki oglunun da lise ve ortaokul ögrenimini imam hatip okullarinda sürdürdügünü ve özel okullardan aldigi teklifi geri çevirdigini anlatti. Ayvaz, “Bizim bir yasam biçimimiz var. Eger bizim yavrularimiz basariliysa bu okullardan da Türkiye’nin en güzel üniversitelerine girer. Çünkü imam hatibin verdigi o ahlaki degerleri, kimligi, bilinci, suuru ayni degerde hiçbir okulun verecek olduguna inanmiyorum. Çünkü imam hatip sadece okul degil, bir yasam biçimidir” diye konustu.

TBMM Baskani Numan Kurtulmus ile Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin’in de imam hatip okullarinda egitim aldiklarina isaret eden Ayvaz, “Demek ki, imam hatibe geldiginizde sadece din dersi ögretmeni, Diyanet Isleri Baskanligi’nda müftü yardimcisi, Kur’an kursu ögretmeni, uzman olmuyorsunuz. Doktor da, avukat da, askeriyede de, emniyette de görev alabiliyorsunuz. Elhamdülillah ülkemizin her alaninda hizmet etme imkaniniz var. Dolayisiyla is sizde bitiyor” seklinde konustu.



71 mezundan 30’u üniversiteyi kazandi

Bu yil 108 ögrencinin 9. sinifa basladigi Amasya Bülbül Hatun Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde ögrencilerin tanismasi için düzenlenen programda ögrencilere yöresel yemeklerden ikram edildi. Geçen yil 71 mezun verip, 30’u üniversiteyi kazanan okulda katildiklari yarismalarda basarilariyla dikkat çekenler ise ödüllendirildi. Hukuk fakültesini kazanan Sevval Civelek avukat, Süheybe Yildirim ise hakim ya da savci olmayi hedefledigini söyledi.



Okul müdürü Ahmet Eren’in davetlilere tesekkür ettigi programa Amasya Il Gençlik ve Spor Müdürü Hasim Murat Kiliç, Amasya Il Milli Egitim Müdürlügü’nden Sube Müdürü Alpaslan Kanar ile STK temsilcileri de katildi.

Kaynak: İHA