Pendik'te Ormanlik Alanda Çikan Yangin Kontrol Altina Alindi

Pendik Kurtdogmus Köyü’nde ormanlik alanda yangin çikti. Yangin uzun ugraslar sonucu yangin kontrol altina alindi.

Pendik'te Ormanlik Alanda Çikan Yangin Kontrol Altina Alindi
Yangin, saat 21.30 siralarinda Istanbul Pendik’te Kurtdogmus Köyü’nde meydana geldi. Iddiaya henüz belirlenemeyen bir nedenle ormanlik alanda yangin çikti. Çam agaçlarinin yogun sekilde oldugu ormanlik alanda alevler giderek büyüdü. Yanginin giderek büyüdügünü gören çevredeki vatandaslar itfaiye ekiplerine haber verdi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayida itfaiye ekibi, Orman Bölge Müdürlügü ekipleri, jandarma ekipleri ve ambulans sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafindan ilk müdahale yapildi ve uzun ugraslar sonucu yangin kontrol altina alindi. Itfaiye ekiplerinin ilk belirlemelerine göre yaklasik 50 dönüm alanin yandigi belirlendi. Itfaiye ekiplerinin sogutma çalismalari devam ederken, Jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme baslatti.

Kurtdogmus Köyü muhtari, "Haberi ormanin içinde oturan bir evden ögrendik. Ates var dediler, büyüyor dediler. Yakindim hemen geldim. Rüzgar çok, tereddüt ettim. Hemen itfaiye ve diger ekipleri aradim. Önce giremedik alana itfaiye ekipleri ile ormanin ortasinda alev vardi. Müdahale zor oldu ama ilk müdahale yapildi" dedi.

Yangini gören bir vatandaslardan Yusuf Ardinç, "Yangin ufakti ama sonradan büyüdü. Ormanin orta alani yakilmis. Müdahale etmek zor oldu. Biz edemedik. Güçlükle söndürdük" dedi.

Kaynak: İHA