'Hello Mersin' Kulübü Hizmet Vermeye Basladi

İçel Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi bünyesinde, ‘Hello İçel’ yabanci dil kulübü hizmet vermeye basladi.

'Hello Mersin' Kulübü Hizmet Vermeye Basladi
Dil becerilerini gelistirmek, daha akici konusmak ve özgüvenle iletisim kurmak isteyen vatandaslarin eglenirken ögrenecegi ‘Hello İçel’ kulübü sayesinde, vatandaslar yeni bir dil ögrenmenin keyfini çikartiyor. Ortaokuldan baslayarak tüm yetiskin gruplarin rahatlikla katilabilecegi dil kulübü, dil oyunlari, drama, grup çalismalari ve birçok etkinlik sayesinde vatandaslarin dil becerilerinin gelisimine katki sunuyor.

“Hello İçel ile birlikte dil pratiklerimizi gelistirecegiz”

İçel Büyüksehir Belediyesi olarak her geçen gün vatandaslari yeni projeler ve hizmetlerle bulusturduklarini kaydeden Sosyal Hizmetler Dairesi Baskani Engin Yildirim, bunlardan birisi olan ‘Hello İçel’ ile birlikte, vatandaslarin birçok farkli dilde konusma pratiklerini gelistirebilecegi yeni bir alan düzenlediklerini ifade etti.

Çocuklardan yetiskinlere kadar her yas grubundan İçellilerin katilim saglayabilecegi dil kulübünde konusma pratiginin gelistirilmesini amaçladiklarini söyleyen Yildirim, “Ülkemizin en büyük sorunlarindan biri, dili bilmekten ziyade onu kullanma ve bu pratigi artirma eksikligiydi. Bu proje sayesinde de bunu asacagimiza inaniyoruz” dedi.

Kulüp sayesinde dil konusma becerilerinin gelistirilip, akici bir iletisim saglamak amacinda olduklarini belirten, ‘Hello İçel’ proje sorumlusu Basak Çelik ise “Ilkokul çaglarindan beri dil egitimi aliyoruz ama asla bunu pratige dökemiyoruz. Bu kulüp sayesinde yanlis algiyi kirmak istiyoruz” ifadelerini kullandi. Hem eglenmeyi hem de ögrenmeyi amaçladiklarini belirten Çelik, “Gönül rahatligiyla burada hatalarinizi yapabilirsiniz. Hem hafta içi hem de hafta sonu aksam gruplarimiz olmak üzere kulübümüz hizmete açik” diye konustu.

İçel Ingilizce grubunun iki senedir adminligini yapan Bugra Çaliskan, “Ingilizce toplulugu olarak İçel Büyüksehir Belediyesinin saglamis oldugu imkanlardan faydalanmak için geldik. Iki senedir İçel’de pek çok yerde etkinlik düzenledim. Ilk defa böyle bir yer görüyorum ve çok begendim” ifadelerini kullandi. Ortamin renkli ve çesitli olanaklar sunmasindan dolayi memnun oldugunu kaydeden Çaliskan, “Hem sicak, hem soguk içecek ve atistirmaliklarin ücretsiz sunulmasi da çok iyi. En güzel yanlarindan biri de her yas grubuna hitap etmesi. Böyle bir kulübün açilmasindan dolayi çok mutlu oldum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA